Ümit Özdağ İzmir'deki çevre katliamını gündeme taşıdı: İzmir içten içe zehirleniyor!

Ümit Özdağ İzmir'deki çevre katliamını gündeme taşıdı: İzmir içten içe zehirleniyor!

Önemli temaslarda bulunmak üzere İzmir'e gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Karabağlar ilçesine bağlı Kavacık köyü Efemçukuru'nda, özel bir firmanın işlettiği altın madeninde yaşanan çevre katliamını gündeme taşıdı.

MEDYA EGE - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yerel seçim çalışmaları kapsamında temaslarda bulunmak üzere İzmir'e geldi. Özdağ'ın İzmir'deki ilk durağı, İzmir’in Karabağlar ilçesine bağlı Kavacık köyü Efemçukuru'nda, özel bir firmanın işlettiği altın madeni oldu. Uzun yıllardır bölgedeki dere kenarlarında yapılan maden sondaj çalışmaları nedeniyle çevreye zarar verdiği iddia edilen ve bölge halkının tepkilerine yol açan madene giden Özdağ, konuyu gündeme taşıyarak tesisin bölgeye sağlanan içme suyunu zehirlediğini ve yapılması gereken Çamlı Barajı'nın bu nedenle yapılamadığını ifade etti.

"İzmir, bu tesis yüzünden içten içe zehirleniyor" diyen Özdağ, çevre tehditi oluşturmasından dolayı Zafer Partisi tarafından kapattırılan altın madenlerini hatırlatarak, "Bu maden İzmir'in katili olmaya soyunmuş durumda. İzmir'in sularını zehirliyor ve biz de Zafer Partisi olarak size söz veriyoruz; Anadolu'yu zehirleyen bütün bu madenlerin kapanmasını sağlayacağız ve ancak doğayı tahrip etmeden çalışmalarına tekrar izin vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.