Ümit Ülkü Basın Bayramını Kutladı

Ümit Ülkü Basın Bayramını Kutladı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 109'uncu yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 109'uncu yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Basın, demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğuna dikkat çeken Ülkü, bunun en güzel örneğinin 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında görüldüğünü söyledi.

Yerel ve ulusal tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutlayan Ülkü, "Kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüten basın, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biridir. Basın, diğer anlamda vatandaş ile devlet arasında hızlı ve etkili bir iletişimin sağlanmasıyla vatandaş ile kamu kurumları arasında da bir köprü görevi ifa etmektedir. Bizler bunun en güzel örneğini 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında bizzat yaşadık. Demokrasiden yana tavır alan basınımız bu ülkeyi karanlığa götürecek hain kalkışmanın karşısında yer alarak, darbe girişiminin bastırılmasında en önemli etkenlerden biri olmuştur. Türk basını tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir. Yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayan ulusal ve yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettireceklerine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.