Ümit Uysal'dan Adalet ve Demokrasi Haftası mesajı!

Ümit Uysal'dan Adalet ve Demokrasi Haftası mesajı!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 27’nci yılına giren Adalet ve Demokrasi Haftası dolayısıyla açıklamada bulundu. 

Uysal, Türkiye’de bir aydın olarak yaşamanın zorluğuna değinerek, “Zor ama her şeyiyle ve her şeye rağmen bu ülke muhteşem bir ülke. Uğruna birçok şeyi feda etmeye değecek bir ülke” ifadelerine yer verdi. 

Başkan Uysal, 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası’nda, Antalya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavir Odası’nda (ASSMO) gazeteci-yazar Deniz Zeyrek’in konuşmacı olarak katıldığı panel ve Antalya Barosu’nun,  Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve hukukçu gazeteciler Akın Atalay, Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör’e Uğur Mumcu Ödüllerinin takdim edildiği geceye katıldı. 

Başkan Uysal, hafta dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’de bir çocuk, bir kadın, bir yaşlı kısaca bir insan olarak yaşamanın son derece zor olduğunu söyledi. “Her an tehlikelerle karşılaşabilirsiniz ama Türkiye’de aydın olmak hepsinden daha zor” diyen Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Zor ama her şeyiyle ve her şeye rağmen bu ülke muhteşem bir ülke. Uğruna birçok şeyi feda etmeye değecek bir ülke. Türkiye uğruna mücadele etmeye değecek, hatta Uğur Mumcu ve onun gibi aydınlanmaya baş koymuş, ülkesinin geleceğine hayatını koymuş kişiler için, hepimiz için canını bile feda etmeye değecek bir ülke. Ülkesi, halkı dışında hiçbir yarar gözetmeden ömrünü feda etmiş, kaybettiğimiz bütün insanlarımızın aydınlarımızın anası önünde saygıyla eğiliyorum.” 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.