Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi 1. Oda Müziği Şenliği

Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi 1. Oda Müziği Şenliği

İzmir’in köklü okullarından olan Kemalpaşa Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi 4 Mayıs 2016 tarihinde “1. Oda Müziği Şenliği”ni gerçekleştirdi. Şenliğe 23 oda müziği grubu ve yaklaşık 60 öğrenci katıldı. Öğrencilerin birlikte klasik müzik icra etme alışka

 

13170753_10153600063942957_2013923793_o“DİRİM” ve “AMUMETAN” grupları ayrıca “Jüri Özel Ödülü”ne layık görüldü. “AMUMETAN” grubunun seslendirdikleri eseri, kısa bir süre önce büyük bir ihmal sonucu elim bir trafik kazasında hayatını kaybeden Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi 2006 yılı mezunu keman sanatçısı Okan Arıkan’ a ithaf etmeleri salonda duygulu anlar yaşanmasına sebep oldu. Grubun performansı uzun süre ayakta alkışlandı. Jüri tarafından özel ödüle layık görülen bir diğer grup olan “DİRİM” ise şenliğin en genç grubu olarak gösterdikleri üstün performansla takdir kazandı.

Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi müdürü Mete Karapınar ise : “ Bu şenlik Türkiye’nin geleceğini inşa edecek olan genç sanatçıların evrensel normlara uygun olarak müzik icra edilmesine katkı sağlamak için düzenlendi. Klasik eğitim, ayrıntının kurgulanıp kutsanmasıdır. Günümüzdeki popüler müzik adı altındaki sunulan endüstiriyel müzikler gençlerimizin yaratıcılığını köreltmektedir. Bu şenlik önümüzdeki yıllarda daha büyük bir katılım oranıyla Türkiye çapında yapılacak. Tüm gençlerimizi can-ı gönülden kutluyorum” dedi ve katılımcıların ödüllerini takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.