Umutoğulları'ndan AK Parti hakkında çarpıcı iddia!

Umutoğulları'ndan AK Parti hakkında çarpıcı iddia!

Mithat Umutoğulları ile Adem Nakçı Radyo Egepostası'ndaki Gün Ortası programında İzmir siyasetini değerlendirdi.

 

AK Parti cephesinde, İl Başkanı Bülent Delican'ın bir hafta-10 gün içinde görevden alınacağı duyumu aldığını belirten Umutoğulları, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır'ı da eleştiri bombardımanına tuttu, "Koltuğun getirdiği ağırlıkla senin ağırlığın arasında çok fark var. Siyaseti bırak, gel radyoda programcılık yap. Gelsin burada ben yaptırırım ona" dedi.


Gazeteciler Adem Nakçı ile Mithat Umutoğulları’nın Radyo Egepostası'nda sunduğu Gün Ortası programında bu kez AK Parti’deki gelişmeler, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven’in Diyarbakır ziyaretinin yarattığı etki, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın İzmir’deki yerel siyaset dışına çıkmaması eleştirisi, AK Parti teşkilatında beklenen gelişmeler, Alsancak Stadı’nın yapımına ruhsat izni vermediği için eleştirilen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın düzenlediği basın toplantısıyla eleştirilere verdiği yanıtlar masaya yatırıldı.
 

UMUTOĞULLARI: SINDIR DÖNEMİ CHP AÇISINDAN KAYIP İKİ YIL
 

Mithat Umutoğulları, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’ın mesaisinin çoğunu İzmir’de geçirip yerel siyaset dinamiklerine müdahale etmesini eleştirdi: “Kamil Okyay Sındır dönemi CHP açısından söylüyorum kayıp iki yıl. Genel başkanın mutlaka Kamil Okyay Sındır konusunda pişmanlığı vardır. Kamil Okyay Sındır televizyonlara çıkamıyor, ortada televizyon kalmadığı için radyoya çıkıyor. Bir partinin iki numaralı ismi, kongreler devam ederken Türkiye’de, kongreler start aldı. İl başkanı yönetim kurulu ile Diyarbakır’a gidiyor. CHP Genel Sekreteri cumartesi ve Pazar günü radyolara ve internet sitelerine çıkıyor. Bu onun görevi değil. Konuşunca beni yıpratmaya çalışıyorlar diyor. E sen yoksun zaten. Sen yoksun ki. 18’i tamamlamak için yazılan bir şey. Vay Alaattin Yüksel vay iki gazeteci bana bunları söyledi. Senin misyonun yerel dinamiklerle uğraşmak değil. Parti politikalarını anlatmak ve rapor etmek senin görevin. Sen Ankara’nın ötesine geçmemişsin. Ya da ben aday değilim de. Koltuğun getirdiği ağırlıkla senin ağırlığın arasında çok fark var. Siyaseti  bırak gelip radyoda programcılık yap. Gelsin burada yaptırırım ona. Senin partinin MYK’sına girmemiş adamlar gidip haksızlığa siper ediyorsa kendini, partinin iki numaralı isminin ne işi var İzmir’de. İzmir’den dışarı çıkmıyorsun ya” diye konuştu.


NAKÇI: SINDIR İYİ BİLİM ADAMI AMA KÖTÜ SİYASET YAPIYOR
 

Adem Nakçı da, CHP Genel Sekreteri Sındır’ın ‘kötü siyaset’ yaptığını savundu: “Kafanın arkasında hesaplaşma güdüsü varsa geleceksin İzmir’de hesaplaşacaksın. Enerjini buraya hesaplaşmaya verip Türkiye genelini unutamazsın. İşini gücünü bırakıp Bornova’da, Çiğli’de vesaire ile uğraşıyorsun. Özünde iyi bilim adamı, iyi insan, iyi belediye başkanlığı yapmıştır ama kötü siyaset yapıyor.”


UMUTOĞULLARI: BÜLENT DELİCAN FETÖ’CÜ DEĞİL AMA FOTOĞRAF PAYLAŞMIŞTIR
 

Gazeteci Mithat Umutoğulları, iktidar partisine yönelik de çarpıcı açıklama yaptı. Umutoğulları, AK Parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre kısa süre içerisinde il başkanının ve bazı meclis üyelerinin görevden alınacağını öğrendiğini belirterek, mevcut İl Başkanı Bülent Delican’ın ya görevden alınacağını ya da görevinde kalıp teşkilatı kongrelere götüreceğini belirterek şunları söyledi:


“Bir AK Partili ile konuştum. En fazla on gün içerisinde İzmir’de ciddi bir hareketlenme olacağı konuşuluyor. Onun bana söylediği, il başkanının bir hafta on gün içinde görevden alınacağı şeklinde. Bu hafta teşkilatlara da dönüyorlarmış. İl başkanının bir hafta içinde görevden alınacağını kesin bir dille ifade etti. Başbakanın dahi en son yapılan danışma kurulu toplantılarına bu yüzden katılmadığını söyledi. Çok enteresan geldi. Delican belki de kendisinden kaynaklanmayan sorunlar yaşadı. Gerçi son dönemde kendini geri plana çekti. Kongreler başlıyor. İlçe kongreleri gelecek. Ya il başkanı olarak ilçeleri kongreye götürecek ya da alınacak. Meclis üyelerinin gideceği şeklinde bir iddia daha var. Bence önce teşkilatları boşaltsınlar. FETÖ’cülerle arkadaşlıkları var. Bence onları temizlesinler. Genel merkez bunlarla uğraşıyor. Cumhurbaşkanı (FETÖ kast ediliyor) en ufak bir şüpheniz dahi varsa teşkilattan uzaklaştırın diyor. İzmir’deki tepe teşkilat il yönetimi. Temizlesinler o zaman. Siyaseten kendini gizli tutmaya çalışan isimler olabilir. AK Parti süzgecinden geçmiş biri, mutlaka onlarla (FETÖ’cülerle) bir şey yapmıştır. Bülent Delican FETÖ’cü değil. Ama geçmişte fotoğraf paylaşmıştır.”
 

İŞTE PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:
 

Mithat Umutoğulları: Dün bir köşe yazısı yazmıştın. AK Parti’den sonra sıra CHP’li belediyelerde diye.  
 

Adem Nakçı: Sırada CHP’li belediyeler var demişti Serdar Öztürk. Bazılarının zoruna gitmiş. Aydın’da Çerçioğlu ile devam edeceğiz diye elini kaldırdı kemal Kılıçdaroğlu. Kendilerini kurtarmak için yapılan muhalefete geçmiş olsun denir. Aziz Beyin Yargıtay süreci daha var. CHP olarak yargıda kadrolaşma diyorsan bu riski göze almalısın.
Ankara’da temsilcilik yapan bir gazetecinin yazıları var. Yatıyor Aydın kalkıyor Aydın diye. Ankara’ya sorduk. Güvenilir kaynaklarıma sordum. Var dedi. Özellikle FETÖ ile ilişkilendirmek için. Daha önce danışmanlık yapan Erkan isimli arkadaş, İzmir’den iki ilçe de var. Adamın işi bu. Gittikleri nokta bu. Adam serbest bırakıldı, tekrar tutuklanma kararı  çıkarıldı. Bu gazeteci bayan sırf bundan gidiyor. Belediyeleri kötü gösterip birileriyle ilişkilendirmeye çalışmak isteniyor. Ankara kaynakları bütün belediyelerle ilgili çalışmalar var. Böyle bir operasyon yapılacak. Israrla yazan bu bayanın Aydın ile ilgili bazı hesapları var. Kimse ciddiye almıyor ama ciddiye alınması gereken bir şey diye ön plana sunduk.
 

Mithat Umutoğulları: Parti politikalarına aykırı şeyleri paylaşmayın diye bir yaklaşım var AK Parti’de. Milletvekillerinin belli kriterlere sahip olan, partiyi kamuoyunda sıkıntıya sokmayacak, ilke ve kurallarına uygun söylemlerle ilgili telkinlerde bulunulmuş. Cumhurbaşkanı'nın resepsiyonunda fotoğraflara baktım. Kendisine muhalif sanatçıları da çağırdığını gördüm. Bu bence çok önemli. Gecede Atatürk belgeseli yayınlanmış. Aziz Atatürk ifadesi öne çıkmış. AK Parti’nin kurmayları ve Recep Tayyip Erdoğan, artık bu işlerin farklı noktaya gittiğini fark ettiler sanırım. 
 

Adem Nakçı: Cumhurbaşkanının güçlü danışman kadrosu iyi bir çalışma yapıyor. Seçimler artık salt çoğunluğa göre yapılıyor. Elli artı bir. Hayır oylamasında da görüldü ki 51 küsurlarda kaldı AK Parti. O algıyı yıkmaya çalışıyorlar. Kendi yazarları dile getiriyor. Elli artı bir oy oradaki bütün hikaye deniyor. Seçimi kazanmak için çalışıyorlar. Sosyal medyada İZBAN krizini anımsatayım. Bir genel başkan yardımcısının paylaşımı oy kaybettirdi. Bir yıl var seçime. O algıyı yıkmak için daha belli çerçevede konuşan adamları sunmanız lazım. Mahir Ünal sözcülüğü en iyi yürüten bir isim bence. Sertliğin de dozunu iyi ayarlıyor. Ünal’ın bir ekip oluşturduğunu biliyorum. Doğru bir karar bence de. Gündemdeki tüm tartışma FETÖ yapısı üzerine. Bayrak sallayanların bir kısmı da ByLocktan tutuklanmaya başladı. En fazla üyesi olan AK Parti’den çok, asaleti incelenen üyelik dönemi başladı hamlesi de var. Tüm hamlelerin temelinde Cumhurbaşkanlığı seçimi var.


Mithat Umutoğulları: Bir AK Partili ile konuştum. En fazla on gün içerisinde İzmir’de ciddi bir hareketlenme olacağı konuşuluyor. Onun bana söyleyeceği şey bir hafta on gün içinde görevden alınacağı şeklinde il başkanının. Bu hafta teşkilatlara da dönüyorlarmış. İl başkanının bir hafta içinde görevden alınacağını ifade etti. Kesin bir dille. Başbakanın dahi en son yapılan danışma kurulu toplantılarına bu yüzden katılmadığını söyledi. Çok enteresan geldi. Bu saatten sonra kalması da parti içindeki tartışmaları bitirmez. Belki de kendisinden kaynaklanmayan sorunlar yaşandı. Gerçi son dönemde kendini geri plana çekti. Kongreler başlıyor. İlçe kongreleri gelecek. Ya il başkanı olarak ilçeleri kongreye götürecek ya da alınacak.


Adem Nakçı: 3-4 aydır muhalefet sessiz AK Parti’de. 29 Ekim’di. Atatürk paylaşımları yaptılar. Hasta olacak siyasiler kendinize dikkat edin diye paylaşımlar vardı sosyal medyada. Törenlerde kaç tane AK Parti yöneticisi ve üyesi gördün. Valilik resepsiyonu dışında. Büyükşehir ve ilçe başkanlarının düzenlediği konserler vardı. Oraya gitsen ailenle Cumhuriyetle sıkıntım yok algısını verirlerdi. İl başkanı da ilçe başkanları da AK Partili olan kimse hiçbir şey yapmadı. ABD’nin kurucu başkanının her yerde anıtı ve fotoğrafı vardır.


Mithat Umutoğulları: Meclis üyelerinin gideceği şeklinde bir iddia daha var. Bence önce teşkilatları boşaltsınlar. FETÖ’cülerle arkadaşlıkları var. Bence onları temizlesinler. Genel merkez bunlarla uğraşıyor. İl başkanı gelip bunları alıyor yönetime. Cumhurbaşkanı en ufak bir şüpheniz dahi varsa teşkilattan uzaklaştırın diyor. İzmir’deki tepe teşkilat il yönetimi. Temizlesinler o zaman. Siyaseten kendini gizli tutmaya çalışan isimler olabilir. AK Parti süzgecinden geçmiş biri, mutlaka onlarla (FETÖ’cülerle) bir şey yapmıştır. Bülent Delican FETÖ’cü değil. Ama geçmişte fotoğraf paylaşmıştır.
 

Adem Nakçı: Üniversiteler de var. Biriyle fotoğraf çekmeyi boş ver. Onlar adına iş yapmış olanlar var. Bunlar adına iş yapanlara müdahale edeceksin. FETÖ’nün önündeki el pençe duyan kadın gazeteci şimdi başka konuşuyor. Ben de öğlene kadar Reisçiyim diyeyim o zaman. O kadar çok pisliği olan var ki koltuklarından kalkamıyorlar. Bülent Delican ise onun Ahmet ise Ahmet’in. Delican’ı seviyorum iyi insan, kaliteli insan.
 

Mithat Umutoğulları: CHP’ye geçelim.
 

Adem Nakçı: Sen akademisyenlik yaparken biz bu parti için koşturuyoruz diyor bir yazısında Yücel Özen.
 

Mithat Umutoğulları: İl başkanı hakkında bir yazı yazdım. Asuman Ali Güven ile ilgili. Kamil Okyay Sındır televizyonlara çıkamıyor kalmadığı için radyoya çıkıyor. Bir partinin iki numaralı ismi, kongreler devam ederken Türkiye’de, kongreler start aldı. İl başkanı yönetim kurulu ile Diyarbakır’a gidiyor. CHP Genel Sekreteri cumartesi ve Pazar günü radyolara ve internet sitelerine çıkıyor. Bu onun görevi değil. Konuşunca beni yıpratmaya çalışıyorlar diyor. E sen yoksun zaten. Sen yoksun ki. 18’i tamamlamak için yazılan bir şey. Vay Alaattin Yüksel vay iki gazeteci bana bunları söyledi. Senin misyonun yerel dinamiklerle uğraşmak değil. Parti politikalarını anlatmak ve rapor etmek senin görevin. Sen Ankara’nın ötesine geçmemişsin. Ya da ben aday değilim de. Koltuğun getirdiği ağırlıkla senin ağırlığın arasında çok fark var. Partiden istifa etmiş il başkan yardımcısı hakkında konuşuyorsun şimdi de. Sen bunu konuşamazsın. Buna hakkın yok. Siyaseti  bırak gelip radyoda programcılık yap. Gelsin burada ben yaptırırım ona. Senin partinin MYK’sına girmemiş adamlar gidip haksızlığa siper ediyorsa kendini, partinin iki numaralı isminin ne işi var İzmir’de. İzmir’den dışarı çıkmıyorsun ya. Bak bir sürü insanın sorunun var.
 

Adem Nakçı: Diyarbakır’da, sevgili Hasan Karabağ tek CHP’li Erzurum belediye başkanına. Diyarbakır Belediyesi Trabzon’un Araklı ilçesine itfaiye aracı gönderdi. Diyarbakırlıyım. Yüzde 2 oy alıyorsun. Kürt nüfus diyorsun MHP senden daha fazla oy alıyor. Asker, polis çok varsa Batılılardansa sen kendini iyi tanıtırsan sana da oy verir. Oraya gitmezsen, orada sahip çıkmazsan olmaz.


Kafanın arkasında hesaplaşma güdüsü varsa geleceksin İzmir’de hesaplaşacaksın. Enerjini buraya hesaplaşmaya verip Türkiye genelini unutamazsın abi. İşini gücünü bırakıp Bornova’da, Çiğli’de vesaire ile uğraşıyorsun. Tamam 12’inci madde var. Hiçbir zaman bu kadar ayyuka çıkmadı abi.  Özünde iyi bilim adamı, iyi insan, iyi belediye başkanlığı yapmıştır ama kötü siyaset yapıyor.


Şeref Bakışık var Hatay’da. Hayatta, akıl sağlığı da yerinde. İsmet İnönü’ye sekreterlik yapmış. Ev adresini ben göndereyim. Ziyaret ettin ama bir akıl al. Çok değil Önder Sav Ankara’da. Hastanede Deniz Baykal için bekliyor. Git sor abi. Eşref Erdem var. Çok öte değil Ertuğrul Günay’ı ara, o var. Ara bunları. Bu kadar basit. Çok zor değil bu işler. Asuman Ali Güven ben de takdir ediyorum. Donanımı var, bilgisi var, sosyal demokrat kültürü var.
 

Mithat Umutoğulları: Kamil Okyay Sındır dönemi CHP açısından söylüyorum kayıp iki yıl. Oradaki fotoğraf güzel. CHP’nin buna ihtiyacı var. Ne güzel adam bilye oynamış, halay çekiyor, esnafla konuşuyor. Kardeşim sen bunu yapacaksın işte. Bunu kim yapacak?
 

Adem Nakçı: Levent Piriştina Adıyaman’a gitti. Şakir Başak buradan Cizre’ye kadar gitti. Bunu sen genel merkez babında herkesi örgütlesin. Trakya ile Karadeniz’i birleştirsen. Bu kadar net ortada iken niye geri duruyorsun. Bırak  Alaattin Yüksel, o, bu, şu şunu demiş. Bırak bunları.
 

Mithat Umutoğulları: Genel başkanın mutlaka Kamil Okyay Sındır konusunda pişmanlığı vardır. İl başkanını takdir ettim. Tavrını ve söylemini konuştuk. Çıkıp kendini daha fazla ifade etmen gerekir dedik. Geldiğimiz noktada Diyarbakır’a gidiyor, bilye oynuyor, halay çekiyor, gülüyor, esnafa gidiyor. Demek ki halka gittiğinde oturup sohbet ettiğinde halk seni tanıyor, anlamaya çalışıyor. Sen genel başkan yardımcısı olarak Diyarbakır’daki adamın ne konuştuğunu .. koordinatör olarak atadılar da biz mi bilmiyoruz. AK Partide koordinatörler üç ayda bir geliyor ya. Her gün burada genel sekreter. CHP için sıkıntılı bir dönem. Bayraklı Belediyesi son dört yıldır muhteşem bir kutlama yapıyor. İzmir’in ruhuna, dokusuna uygun bir gösteriydi. Tüm ulusal basında çıktı. Halk TV de canlı vermişti. Bir belediye bunu yapar işte. Büyükşehir Belediyesi daha büyük organizasyonlara imza atmalı bence.
 

Adem Nakçı: Katılım bu yıl daha da fazlaydı. Bazı yerlerde yağmura rağmen katılım çok oldu. İlk kez bu kadar çok AK Partiliden Cumhuriyet ile ilgili mesaj aldım. Başkan Karabağ’a teşekkür ederiz.
 

Mithat Umutoğulları: Hamza Dağ bir tweet attı. Konak’taki ruhsat krizine gelelim.Sema Hanımın konuyla ilgili dün bir basın toplantısı vardı. Karşıyaka, Göztepe statları var zaten kardeşim. Yapsın. Apartmanı yıkıp araziyi alıp yapmıyor adam sonuçta. Orada AVM olsun da şöyle; İzmir’de spor geriye gidiyor. Artık süper ligde bir takımımız var.
 

Adem Nakçı: Kombine sahibiyim, iki haftada bir Fenerbahçe maçlarına gidiyorum. Fenerbahçe Stadı’nın olduğu yerde 3 tane otopark var. Yetersiz kalıyor yine de. Şimdi Galatasaray Stadı’na, Seyrantepe Spor Kompleksi’ne git, orayı hükümet yaptı. Fenerbahçe’yi kendisi yaptı. Seyrantepe’dekinde 8 bin kişilik otopark diyorlar. Beşiktaş’a geliyorsun, Vodafone Arena’ya, orada da etrafta otoparklar var. Trabzon’da son yapılan stad, aynı. Şu an Diyarbakır’da yapılan stada bile 3 bin kişilik otopark var.
 

Mithat Umutoğulları: Sema Başkan da bunu söylüyor zaten. Stadlarda otopark zorunluluğu var. Karşıyaka, Göztepe semt stadı gibi olacak zaten.
 

Adem Nakçı: Devletin Trabzon’a, Seyrantepe’ye yaparken otoparklar, İzmir’e gelince buraya ben stadı yaptım geçtim oldu olmadı hikayesi yok. Alsancak Stadı daha önce karşıyı otopark olarak kullanıyordu. Otopark yapman gerekiyor. 12 bin kişilik olsa, yüzde 10’u desen bin 200 kişilik otopark lazım.
 

Mithat Umutoğulları: Konak’ın AK Partili ve CHP’li ilçe başkanı var. İkisi de şovu inanılmaz seven insanlar. Temel Yıldırım bizim meslekten geldiği için medyaya çıkmayı çok seviyor, inanılmaz seviyor. Eline Konak oyuncağını vermişler, onunla oynuyor. Temel Yıldırım sürekli hata yapıyor. Bırak kardeşim sen bu işleri. Konak ile ilgili milletvekilin, genel başkan yardımcın konuşuyor. Sana gerek yok. Sen ancak figüran olursun. Şakir Başak da öyle. Çok seviyorlar bunlar basına çıkmayı. Merkezde olmanın avantajını da kullanıyorlar. Basın kuruluşları burada. O avantaj onlar için.
 

Adem Nakçı: Şakir Başak tokat manyağı yapmış durumda. Gazetecilikten gelmiş birinin bu kadar açığa düşmesi beni üzüyor.

Kaynak: Ege Postası

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.