Umutoğulları'ndan Sengel soruşturmasına tepki: Demokrasiye darbedir

Umutoğulları'ndan Sengel soruşturmasına tepki: Demokrasiye darbedir

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Efes Selçuk Belediye Başkanı Sengel'e izin verilen soruşturma iznine tepki gösterdi.

Gazeteci Mithat Umutoğulları, Büyük İzmir TV’de yayınlanan 8. Gün programında, Efes Selçuk'ta izin alınmadan asılan "Love Erdoğan" afişlerini kaldıran Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'e soruşturma izni verilmesine tepki gösterdi.

"BURASI MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL"

Gazeteci Umutoğulları açıklamasında, "Bu soruşturma baştan aşağı rezaletti. İzni veren İçişleri Bakanlığına ve savcıya diyecek söz bulamıyorum. Siz bir belediye başkanına yasayı uyguladı diye dava açıyorsunuz. Orada asılan pankart Tayyip Erdoğan’ın değil de başka bir kişinin pankartı olsaydı, soruşturma açılmazdı. Bu davayı açan kimse en büyük AK Parti düşmanıdır. Cumhurbaşkanını herkese düşman ediyorlar. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti, burası muz cumhuriyeti değil. Yasa diyor ki, ‘izinsiz afiş asamazsın. Afiş asmak izne tabidir. İzin almadan kimse bir afiş asamaz" dedi.

"CEZAYI MADALYA GİBİ TAKACAKTIR"

Sengel hakkında açılan davanın demokrasiye darbe olduğunu söyleyen Umutoğulları, ‘"Belediye başkanına soruşturma açmak demokrasiye darbedir. Belediye Başkanları yolsuzluk yapıyor dava açmıyorsun, yasayı uygulayan başkana dava açıyor yapıyor, aylardır kaçak villaları sorguladığımızda soruşturma açmıyor, ne zaman belediye başkanı kıpırdar demokrasiye olan inancını bu hareketler yıkıyor. Görevini yapan belediye başkanına dava açamazsın. Bel açılıyor, AK Partili, MHP’li olunca görmezden geliyorsunuz. MHP ilçe başkanı adliyeyi basıyor hiçbir şey ya uyguluyor diye soruşturma açıyorsun. Böyle adalet olur mu? Başkan Sengel sokağa çıkıp alnı ak bir şekil kimse bir şey yapamaz. İnsan biraz elini vicdanına koyar. Bu ülkede birileri Cumhurbaşkanına yalakalık ya sen koyuyorsun, koyduğun yasaya dava açıyorsun. Yasa kişilere bakarak uygulanmaz. Türkiye’nin her yer başkana gösterdiğiniz hassasiyeti uyuşturucu içinde gösterin. Başkan asıl izinsiz asılan pankartları kaldırmak kolay ama AK Parti’yi eleştirdiğinizde hemen birileri üzerine geliyor. Ben o belediye başkanını alnından öp uygulamış. Ceza alırsa o cezayı madalya gibi asacaktır" ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.