Üniversite Öğrencileri Oyuk Yapma Atölyesi’ne Katıldı

Üniversite Öğrencileri Oyuk Yapma Atölyesi’ne Katıldı

Barbaros Oyuk Festivali hazırlıklarına destek olan İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi (İYTE) Mimarlık Fakültesi Tasarım Topluluğu oyuk yapma atölyesine katıldı. Öğrenciler köy meydanında en güzel korkuluğu yapmak için çalıştılar.

Urla’nın Barbaros Köyü’nde 3-5 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Oyuk (Korkuluk) Festivali hazırlıkları üniversitelerin tasarım bölümlerinden yoğun ilgi görüyor. Geçtiğimiz günlerde Barbaros Köyü’ne giderek kendi korkuluklarını tasarlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarımı bölümü öğrencilerinin ardından şimdi de İYTE Mimarlık Fakültesi Tasarım Topluluğu üyeleri kendi korkuluklarını tasarladı. Oyuk yapma atölyesine İYTE Araştırma Görevlisi Yüksek Mimar Onurcan Çakır önderliğinde öğrenciler, Emine Selin Aslan, Türkmen Şahin, Kübra Uygun, Ensari Kahraman, Tuğçe Kocaman, Asiye Kavallı, Duhan Ketencioğlu ve Elif Acar katıldı. Topluluk üyeleri birbirinden renkli tasarımlarıyla hem eğlendiler hem de Barbaros Oyuk Festivali hazırlıklarına katkıda bulundular.

Oyuk yapma atölyeleri festival tarihine kadar devam edecek. Oyuk yapma atölyelerinde tasarlanarak üretilen korkuluklar festivalde sergilenecek. Ayrıca festivalde sergilenen tüm korkulukla tüm yaz boyunca Barbaros sokaklarında sergilenmeye devam edecek.

Türkiye’de ilk defa Urla’nın Barbaros Köyü’nde düzenlenecek olan Oyuk Festivali 3-5 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.  

163a2433-3159-4337-b168-3f4b55b6a553

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.