Üniversitelilerden Uzay Yolculuğu

Üniversitelilerden Uzay Yolculuğu

7-15 yaş grubu öğrenciler ve şirket çalışanları için hazırlanan programların yanı sıra artık 18-28 yaş grubu katılımcılar için de özel içerikli günlük program sunulacak.

Uzay Kampı Türkiye’nin bu yıl ilk kez Aralık ayı içerisinde düzenlediği “Üniversitelilere Özel Günlük Uzay Kampı Turu” yoğun ilgi gördü. 18-28 yaş aralığındaki üniversite öğrencilerine özel düzenlenen programa başta Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olmak üzere İzmir ve  çevre illerden toplam 109 üniversite öğrencisi katıldı 

  
Uzay Kampı Türkiye, 5 ve 12 Aralık tarihlerinde 18-28 yaş aralığındaki üniversite öğrencileri için 3,5 saatlik özel günlük tur programı düzenlemeye hazırlanıyor. Türkçe ve İngilizce dil seçeneklerinde hazırlanan “Üniversitelilere Özel Günlük Uzay Kampı” turunda sanal uzay mekiği uçuş simülasyonu ve dijital gezegenevinde konum astronomisi eğitimi gibi ilginç aktiviteler var. NASA tasarımlı astronot simülatörlerinin de tanıtılacağı tura, başta eğitim fakültelerinde okuyan genç öğretmen adayları olmak üzere uzay teknolojileri meraklısı çok sayıda genç büyük ilgi gösteriyor3,5 saat süren programda katılımcılar, NASA tasarımlı astronot simülatörleri ve kullanım alanları hakkında bilgiler alırlarken, takım çalışması halinde Uzay İstasyonlu Sanal Uzay Uçuş Görevi gerçekleştirdiler. Dijital Gezegenevinde  takımyıldızlar ve nasıl sınıflandırıldıklarını öğrenen katılımcılar, eğitim merkezi turu ve simülator gösterisinin ardından kamptan ayrıldılar. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.