Üniversiteyle ilişiği kesilen yaklaşık 200 bin öğrenci af bekliyor

Üniversiteyle ilişiği kesilen yaklaşık 200 bin öğrenci af bekliyor

Harcını ödeyemediği, sağlık sorunları ve kalacak yer sorunu nedeniyle üniversiteyle ilişiği kesilen yaklaşık 200 bin öğrenci af bekliyor.

Çeşitli sebeplerle üniversiteden ilişiği kesilen ya da üniversiteyi bırakmak zorunda kalan 200 bin öğrenci af bekliyor. 

Üniversite öğrencileri için en son af 2011’de çıkmıştı. Ancak af 25 Şubat 2011 öncesindeki yıllarda üniversitede olanları kapsıyordu.Bu öğrencilerin ilişiklerin kesilmesinin nedeni öğrenim ücretini ödeyememe, maddi imkansızlıklar, sağlık sorunları, kalacak yer sorunu gibi gerekçeler.

Mağdur öğrencilerden yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Merhabalar öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'a... Sayın vekillerimize selamlar. Prof. Dr. Beşir Atalay vekilimiz Halil Etyemez, İlknur İnceöz, Ahmet Gündoğdu vekillerimizden de yardım istiyoruz. Biz 200 bine yakın öğrenciyiz. Bizler maddi, ailevi nedenlerden dolayı okulumuzu bırakmak zorunda kaldık. Terör, kavga vs kötü işlerle ilişkimiz asla olmadı. Mağduruz... Yetkililerden üniversite affı bekliyoruz. 200 bin öğrenci içinde öğrenci affı çıkmazsa intihar edecek kişiler de var. Yazık değil mi bizlere? Okullarımıza dönmek istiyoruz. Sayın yetkililer sizlere yalvarıyoruz. Öğrenci affı çıkarın bizlere yardımcı olun, sesimizi duyun."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.