Ünlü Oyuncu Cinsiyet Ayrımcılığına Dikkat Çekti

Ünlü Oyuncu Cinsiyet Ayrımcılığına Dikkat Çekti

'Jackie' filminde Amerikan tarihinin sembol kadınlarından biri olan Jacqueline Kennedy rolünü canlandıran Natalie Portman, Hollywood sinemasında önemli kadın rollerinin yazılmamasına isyan etti.

Vulture adlı internet sitesine verdiği röportajda, 35 yaşındaki Oscar’lı oyuncu, 50 ve 60’lı yıllar sineması güçlü kadın rolleriyle doluyken, bugünün sinemasında kadın oyuncular için güçlü kadın rolleri yazılmıyor oluşundan bahsetti.
 
'HOLLYWOOD'DA CİNSİYET AYRIMCILIĞI VAR'
 
Ünlü oyuncu “Geçmiş dönem filmlerinde cinsiyetçi yorumlar yapılsa da filmlerin merkezinde kişilik sahibi bir kadın karakter yer alırdı” diyen Portman, “Şimdiki filmlerin hepsi beyaz erkeklerin hikayesini anlatıyor ve kadın hikayesinden bahsedilmek istendiğinde bir çift ele alınıyor” dedi.
 
Yakında çekilecek olan biyografik yapım On the Basis of Sex’te genç Ruth Bader Ginsberg karakterine hayat vereceğini söyleyen Portman, projenin doğru kadın yönetmen bulunana kadar bekletildiğini açıkladı.
 
Portman,“Şu anda Hollywood’da cinsiyet ayrımcılığına ilişkin sorunlar varken, bunu nasıl yapmayalım?” diye konuştu.
 
Öte yandan 20 Ocak’ta gösterime girecek olan ‘Jackie’ filminde eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin eşi Jackie Kennedy’yi canlandıran Portman’a, filmdeki performansıyla en güçlü Oscar adaylarından biri gözüyle bakılıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.