Ünlü sanatçı Cumhurbaşkanına seslendi!

Ünlü sanatçı Cumhurbaşkanına seslendi!

Ünlü sanatçı Cevher, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. 

Medya Ege- Ünlü sanatçı Cevher, pandemi tedbirleri kapsamında alınan yasaklar yüzünden müzik sektörünün yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, "Sahne sanatlarıyla hayatını geçindiren insanların, şah damarıdır sahne. Bizi maddi ve manevi besleyen tek alanımızdır. Siz; tüm vatandaşlarınızı anladığınızı ve kucakladığınızı söylerken, bizlerden hiç bahsetmemiş olmanız, bir vatandaş olarak ağırıma gitti" dedi.

Cevher açıklamasında şunları belirtti;

Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan,  Ben Cevher Cevher, bir müzisyenim, tek becerim olmasada hem yaşam kaynağım hem ekmek kapımdır müzik. 1,5 yıldır sadece 2,5 ay çalışabilmiş, ama bu süreçte tüm vergilerini, faturalarını, sigorta primlerini vs ödemiş bir vatandaşınız olarak, yapılan hibe desteği ile yaşayabilmemizin mümkün olmadığını bildiğinizi düşünüyorum.

Bizler müzik yaparak hayatını sürdüren, arttırabildiği kadar birikimler oluşturup, ayakta durmaya çabalayan bir meslek grubuyuz. Hak verirsiniz ki, bu zor süreci en ağır geçiren sektörüz.

Sahne sanatlarıyla hayatını geçindiren insanların, şah damarıdır sahne. Bizi maddi ve manevi besleyen tek alanımızdır. Siz; tüm vatandaşlarınızı anladığınızı ve kucakladığınızı söylerken, bizlerden hiç bahsetmemiş olmanız, bir vatandaş olarak ağırıma gitti.

Eğlence sektörü adı altında faaliyet gösteren bizler ve kültürel sanatlarda sahne üstünde sanatını icra eden ya da sahne ardında çalışan binlerce insan zorluklar içindeyiz. Yapılan her yeni açıklamada umutla beklediğimiz haberleri vermeyişinizi, adımızı dahi geçirmeyişinizi üzüntüyle izledim.

unnamed-821.jpg

Bu normalleşme adımları içinde bizleri ayrıştırarak, aslında anormalleşmemize, umutsuzlaşmamıza, sahipsiz hissetmemize sebep olan derin bir üzüntü içinde olduğumuzu bilmenizi isterim. Tüm kurul üyeleriniz ve sizden bu konuyu tekrar ele alarak bir karar vermenizi isterim, çünkü; bu adaletsizlik, bizleri umutsuzlaştırır, bizler duygularıyla yaşayan kazandığı para kadar, alkışıylada beslenen insanlar olarak, bu mahrumiyetin bizi çığrından çıkacak bir psikolojiye sokacağından eminim. Güzel ülkemde, sağlıklı beyinlere, verimli, umutlu, üretken insanlara ihtiyaç varken, belirlenen kurallara uymak suretiyle, bizlere de nefes alma hakkını vermenizi bekliyorum.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.