Ünlü şarkıcı Zülal İz Ayla yeniden sahnelerde!

Ünlü şarkıcı Zülal İz Ayla yeniden sahnelerde!

Ünlü şarkıcı Zülal İz Ayla, müzik kariyerine verdiği 4 yıllık aranın ardından yeniden sahnelerin tozunu atacak.

MEDYA EGE / ESRA ÖNEN - Ünlü şarkıcı Zülal İz Ayla, müzik kariyerine verdiği 4 yıllık aradan sonra sanat camiasına geri dönüyor. 2011-2012 yılları arasında, Alsancak Karizma Bar'da, şarkıcı Cumhur Kaplan'ın vokalliği ile müzik dünyasına giriş yapan ve 2 haftanın sonunda kendi sahnesine çıktığını söyleyen İz Ayla, yeni projesinin hazırlıklarına başladı.

"DEVİR, ESKİ UN KAPANI DEVRİ DEĞİLMİŞ NE YAZIK Kİ"

Bu noktaya kadar zor süreçler atlattığından bahseden İz Ayla; "İlk sahneye çıkışımın ardından hep şehir dışı işleri almaya başladım. İlk zamanlar Doğulu bir ailenin kızı olduğum için karşı çıktılar, çok savaş vermek zorunda kaldım ama daha sonra ailem bana destek olmaya, yanımda olmaya başladı. Aslında onların desteğini aldıktan sonra ciddi anlamda yol kat etmeye başladım. Anne baba desteği gerçekten önemli bu anlamda. Genellikle şehir dışı festivallere gittim. Alkollü mekanlardan ziyade meşhur isimler altında isimsiz olarak konser hazırlığı yapan bir solisttim. 2016-2017 yılı gibi ilk single çalışmamı yapma kararı aldım. O dönemde Ayvalık'ta sahne alıyordum ve Kerem Ökten ile yollarımız kesişti. Ebru Gündeş'in okuduğu Deli Divane şarkısını coverladım. Kerem abiyle anlaştık. Bu süreç tahmin ettiğimizden de uzun sürdü. Kısa bir süreç gibi görünse de 1- 1.5 yılımızı aldı projeyi tamamlamak. Güzel isimlerle çalıştım. Klipte Tamer Aydoğdu ile çalıştım. Tabi ilk proje her zaman için illa ki handikapları olan projedir. Ne kadar özenirseniz özenin illa eksiklikler oluyor. Bu süreçte şarkıyı çıkardık, yatırımları yaptık ancak benim projeyi gerçekleştirdiğim dönem, eski un kapanı devri değilmiş ne yazık ki. PR'a bütçe ayırmayı unuttuk. İşin en önemli kısmı da PR'mış ve PR'ı da radyo, televizyon olarak ikiye ayırıyorlar. Biz o dönemde hatrı sayılır çok arkadaşımız olduğu için televizyon programına çıkmayı başardık ama radyolara giremedik" diye konuştu.

whatsapp-image-2023-10-02-at-11-37-43.jpeg

"YENİ BİR PROJE TASARLIYORUZ"

Müzik kariyerini zirveye taşımaya devam ettiği bu süreçte, özel hayatında gerçekleşen değişikliklerin, sanatını etkilediğini ifade eden İz Ayla; "Tam o dönemde özel hayatımda bazı değişiklikler oldu, nişanlandım ve nişanlımın istememesi üzerine verdiğim tüm emeği bir anda sildim. Çok üzerine düşemedim ve o proje öylece kaldı. Daha sonra sektöre 4 yıl ara verdim. Bu süreçte sağlık problemleri yaşadım, bazı travmatik olaylar gerçekleşti. Zor bir dönemden geçtim yani. 4 yılın sonunda sahnedeki arkadaşlarımdan, sahnelere dönmemi isteyen çok kişi oldu. Tek mesleğim şarkıcılık değildi, ben aynı zamanda inşaat teknikeriyim, eğitmen ve estetisyenim ancak isteklere yanıt vererek kendimi tekrar sahnelerde buldum. Şimdi yeni bir proje tasarlıyoruz. Bu defa cover yapmayı düşünmüyoruz, sıfır bir şarkıyla çıkış yapacağız. Yaza iyi bir giriş olması için de önümüzdeki yılın mayıs haziran ayları gibi çıkarmayı düşünüyoruz. İstanbul ayaklı single bir çalışma olacak. İnşallah daha temkinli, daha emin adımlarla gideceğiz. Umudumuz bu yönde" dedi.

whatsapp-image-2023-10-02-at-11-37-43-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.