Ünlü Şarkıcıya Savcı Şoku!

Ünlü Şarkıcıya Savcı Şoku!

Çeşme’de trafik memuruna hareket ettiği gerekçesiyle yargılanıp beraat eden ünlü şarkıcı Tuğba Özerk hakkında kararı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.

Bölge Adliye Mahkemesi’ni itiraz dilekçesi veren Cumhuriyet Savcısı, şarkıcının hakaret suçundan cezalandırılmasını talep etti. Ünlü şarkıcı Tuğba Özerk, iki yıl önce geceyi Alaçatı Karakolu’nda geçirmişti. Yaklaşık 5 saat karakolda kalan ve sabahlayan Özerk'in ehliyetine, alkollü araç kullandığı için iki yıl süreliğine el konuldu.

Özerk,  'Arabayı annem kullanıyordu' diye açıklama yaptı

Karakoldaki işlemleri tamamlanan şarkıcı Tuğba Özerk, kazayla ilgili çıkan haberleri yalanlayan açıklama yaptı.  Özerk açıklamasında,  “Annemle kına gecesine gittiğimiz köyden gelirken şoför koltuğunda oturan annem maalesef direksiyon hâkimiyetini kaybetti ve bariyerlere çarptı. Kazanın hemen ardından polisi aradım. Ancak sonrasında gelişen olaylara anlam veremedim. Şoför koltuğunda annem olmasına ve polisi bizzat benim aramama rağmen ehliyetime el koydular… Tabi ki bir kişinin edepsizliğini tüm emniyet teşkilatına mal edemeyiz! Anlayacağınız görevini kötüye kullanan bir memur nedeniyle yanlış bir durum oluştu. Tabii ki konuyla ilgili yasal işlemleri başlattım. Şoför koltuğunda oturmadığım halde, sadece ünlü olduğum için böyle bir saldırıya maruz kalmak ne kadar doğru takdirinize bırakıyorum. Ve olayın doğruluğunun bir an önce ortaya çıkacağına inanıyorum.” dedi.

Ünlü şarkıcıyı polisin yaka kamerası yaktı

Kazayla ilgili haberleri ve olayları yalanlayan açıklamasından sonra şarkıcı Tuğba Özerk hakkında işlem yapan polis memuru Abuzer Ağ, Avukat Ayşe Esra Ünlü Polat aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Polis memuru Ağ, şikâyet dilekçesinde ünlü şarkıcının kendisine 'Çocuğum' diye hitap ettiğini, “ alkolün etkisiyle kendisine ve ekip arkadaşlarına, “ Yeter lan, hadi lan, maydanozlu köfteler… Bugüne kadar on tane polisin kulaklarından tutup kafalarını birbirine tokuşturdum. Beni ne yapacaksınız? Benim Çeşme’de 5 tane evim var. Ben ünlüyüm. Benden bir şey mi istiyorsunuz? Ben zenginim Abuzer! Hayatımıza devam edelim. Hadi be! Senin canın sıkılmasın ben sana her gün ifadeye gelirim“ dediğini belirtti.

abuzerag-(1)-001.png

Polis memuruyla 'Abuzer Kadayıf ' diye dalga geçti

Şarkıcı Tuğba Özerk'in “ Senin adın ne? Memleketin neresi ?“ diye sorduğunda, 'Adım Abuzer, memleketim de Malatya.' cevap verdiğini belirten polis memuru bunun üzerine şarkıcısın, dalga geçerek, "Abuzer Kadayıf, Kadayıf Abuzer…” şeklinde defalarca seslendiğini,  'Malatyalıları severim, ama seni hiç sevmeyeceğim Abuzer! “ değini anlattı.

Arabayı annesinin kullanmadığı yaka kamerasından ortaya çıktı

Polis memuru, gece yaşananları ayrıntılı şekilde yazdığı ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na avukatı aracılığıyla verdiği suç duyurusu dilekçesine, polis memuru arkadaşının yaka kamerasından çekilen video görüntülerine de delil olarak koydu.

Tuğba Özer’in 3 yıla kadar hapsi istendi

Görevli polis memurunun avukatı aracılığıyla yaptığı şikâyeti, delil olarak verdiği yaka kamerası görüntülerini inceleyen Çeşme Cumhuriyet Savcısı, şarkıcı Özerk hakkında, 'Görevli memurlara hakaret' suçundan dava açtı. Görüntüleri inceleyen savcısı, Özerk’in ‘Abuzer Kadayıf’ diye defalarca seslenerek, şikâyetçi polis memuru Abuzer Ağ’a karşı hakaret ettiğinin sabit olduğunu karar verdi. Savcı, şarkıcı Tuğba Özer’in 1 yıldan aşağı olmamak üzere 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Hakim beraatine karar verdi

Duruşmaya avukatı ve annesiyle birlikte gelen ünlü şarkıcı Tuğba Özerk,  suçlamaları kabul etmeyerek, hakaret etmediğini savundu. Duruşma sonunda hakim, Özerk’in beraatine karar verdi.

Cumhuriyet Savcısı karara itiraz etti

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Çeşme’den çıkan beraat kararına itiraz etti. Polis memurunun avukatının itirazıyla birlikte itiraz eden İzmir Cumhuriyet Savcısı itiraz dilekçesinde, şarkıcı Tuğba Özerk’in, ''Abuzer kadayıf, kadayıf Abuzer'' şeklinde cümleler kullanarak hakaret ettiği, ''Hakaret'' kelimesinin Türk Dil Kurumundaki karşılığının ''1. isim Onur kırma, onura dokunma., 2. isim Küçültücü söz veya davranış'' olarak tanımlandığı, hakaret suçunun oluşması için sanığın illaki küfür içerikli sövme şeklinde davranışta bulunmasına gerek olmadığı, onur kırıcı bir davranışla da hakaret suçunun işlenebileceği, somut olayda da sanığın görevi başında ve meslektaşları yanında yukarıda anılan eylem ve söylemleri ile müştekiyi küçük düşürücü ve onur kırıcı davrandığının kabulü gerektiği, şüpheli hakkında mahkumiyet kararı verilmesi gerekirken anılan şekilde karar verilmesi gerektiğini belirtti.

‘Kimse görevini yapan polise ‘Edepsiz’ diyemez’

Şikayetçi polis memurunun Avukatı Ayşe Esra Ünlü Polat da yaptığı itiraz da, “Tuğba Özerk hakaret kastı ile müvekkilime defalarca “ Abuzer Kadayıf “ şeklinde hitap etmiş, 15.10.2018 tarihinde yapmış olduğu basın toplantısında da alenen ve müvekkilimi kastederek “ Tabi ki bir kişinin edepsizliğini tüm emniyet teşkilatına mal edemeyiz…Görevini kötüye kullanan bir memur nedeniyle yanlış bir durum oluştu…Sadece ünlü olduğum için böyle bir saldırıya maruz kaldım…” diyerek basın yoluyla hakeket suçunu da işlemiştir. Hiç kimsenin görevini yapmaya çalışan bir polis memuruna edepsiz diyerek hakaret etmeye hakkı yoktur.” Dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.