Ünlü sporcu hayatını kaybetti!

Ünlü sporcu hayatını kaybetti!

Türk basketbolunun efsane ismi Mehmet Baturalp, tedavi gördüğü hastaneye hayatını kaybetti.

Fenerbahçe’nin eski kaptanı, Milli Takım’ın unutulmaz antrenörü Mehmet Baturalp hayatını kaybetti.
Son olarak kalp ritminin bozulmasından dolayı tedavi gören Baturalp, hastanede vefat etti. Türkiye Basketbol Federasyonu, Mehmet Baturalp’in ölümüyle ilgili başsağlığı mesajı yayınladı.

baturalp324345.jpg
Mesajda şu ifadelere yer verildi;


Basketbolumuzun duayen isimlerimizden, Mehmet Baturalp'in vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.1936 doğumlu olan Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) Başkanı, eski milli sporcu ve milli takım antrenörlerinden Mehmet Baturalp'in cenazesiyle ilgili bilgiler, daha sonra açıklanacak.Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhuma Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları, sevenleri ve tüm basketbol camiamıza başsağlığı dileriz.

atilla-erten-01.jpg


24 Kasım 1955 Macaristan milli maçı – Soldaki Atilla Erten, sağdaki Mehmet Baturalp
 
FENERBAHÇE’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
 

Fenerbahçe Kulübü de vefatla ilgili resmi internet sitesinden yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;
Türk Basketbolu ve Kulübümüzün efsane isimlerinden, Kulübümüzün 1242 sicil numaralı Yüksek Divan Kurulu Üyesi, Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımımızın eski kaptanlarından, eski milli basketbolcu, milli takımın eski antrenörlerinden ve Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği Başkanı Mehmet Baturalp’in, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.


Merhuma Allah’tan rahmet; kederli ailesi, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz.
 

MEHMET BATURALP KİMDİR?


Türk basketbolcu. Uzun yıllar Türk milli basketbol takımına antrenörlük yapmıştır. 15 Eylül 1936'da İstanbul'da doğdu. Basketbola Darüşşafaka Lisesi'nde öğrenimini sürdürürken başladı. Fenerbahçe takımında adını duyurdu. Basketbol hayatı boyunca 72 kez milli formayı giydi. Türk basketbolünün en başarılı oyuncularından biri olarak tanındı. Basketbolü bıraktıktan sonra antrenörlüğe başladı. Uzun yıllar İTÜ, Fenerbahçe, Beşiktaş basketbol takımlarını çalıştırdı ve Türk milli basketbol takımı antrenörlüğünü yürüttü. Antrenörlüğün yanısıra aynı zamanda basketbol yazarlığı yapmıştır.


1979-82 yılları arasında bir kez daha Fenerbahçe’nin antrenörlüğünü yapan Baturalp, ile 1987-88 sezonunda özlediği şampiyonluğa ulaştı. Tamer Oyguç ve Orhun Ene gibi genç yıldızlara genç ABD’li Larry Richard’ı monte eden Baturalp, ‘Baturalp’in piliçleri’ adı verilen kadroyu tahminler hilafına şampiyon yaptı ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazandırdı. 1988-89 sezonunda da aynı başarıyı tadan Baturalp 1989 yılında Paşabahçe ile anlaştı ve bu takımla 1990 ve 1992 yıllarında final oynadı.


1990-92 döneminde Milli takım antrenörlüğünü son kez Murat Didin ile birlikte üstlenen Baturalp, aktif basketbol yaşantısını sonlandırdıktan sonra basketbol yorumculuğu yapmaya başlamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.