Ünlü Yazarın Oğlu Orhan Kemal'i Anlattı,,

Ünlü Yazarın Oğlu Orhan Kemal'i Anlattı,,

Türk Edebiyat tarihinin en önemli isimlerinden olan Orhan Kemal, Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen söyleşiyle anıldı. Yazarın oğlu ve aynı zamanda araştırmacı olan Işık Öğütçü, babasının yaşamını katılımcılarla paylaştı.

Türk Edebiyatı’nda toplumcu-gerçekçi akımın önemli temsilcilerinden olan, roman ve öykü yazarı Orhan Kemal, Bornova Belediyesi’nce düzenlenen söyleşiyle anıldı. Söyleşiye asıl adı Mehmet Raşit Öğütçü olan Orhan Kemal'in oğlu araştırmacı Işık Öğütçü ve Orhan Kemal araştırmalarıyla tanınan gazeteci-yazar Mazlum Vesek katıldı.

Mazlum Vesek konuşmasında her koşulda, her türlü baskıya rağmen umuda ve direnmeye sarılan Orhan Kemal'i, ülkemizin içinde bulunduğu kötü zamanlarda hatırlamanın ve anlamanın çok önemli olduğunu söyledi.

Orhan Kemal'in oğlu Işık Öğütçü ise söyleşide babasının hayatındaki önemli olayları ve birlikte yaşadıkları hatıraları anlattı. Öğütçü, yazarın gün yüzüne çıkmayan birçok eseri olduğundan bahsederek aile arşivinden Orhan Kemal'in çeşitli yazılarını da bulduğunu ifade etti. Işık Öğütçü söyleşide, Orhan Kemal'in gün yüzüne çıkmamış fotoğraflarını da barkovizyondan katılımcılarla paylaştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.