Ünlü Youtuber'a 1 milyon dolarlık darbe!

Ünlü Youtuber'a 1 milyon dolarlık darbe!

Ünlü Youtuber Logan Paul son dönemde sergilediği davranışlar nedeniyle büyük tartışmalara neden olurken, YouTube tarafından yapılan resmi açıklama ile kanalın para kazanma özelliğinin askıya alındığı duyurdu.

Aylık kazancın 1 milyon doları geçtiği kanal için alınan bu kararın Paul’un son dönemde sergilediği kötü davranışlar nedeniyle alındığı belirtiliyor. Bilgisi olmayanlar için krizin intihar içerikli video ile başladığını belirtmek isteriz.

Logan Paul artık Youtube üzerinden kazanç sağlayamıyor!
 

Geçtiğimiz ay ‘ Japonya’nın İntihar Ormanında bir ceset bulduk… ’ başlıklı bir video paylaşan Paul’un videoda intihar etmiş birinin görüntülerine yer vermesi sosyal medyada büyük tepkilere neden oldu ve kısa bir süre sonra videoyu sildi.

Bu video sonrasında binlerce insan, kanalın kapatılması için kampanyalar düzeldi. Yaşanan olay sonrasında kanala video yüklemeyi durduran YouTuber, geçtiğimiz haftalarda yayınladığı bir video ile YouTube’a geri döneceğini açıkladı.

Yetkililerin açıklamalarına göre, Paul’un hiç bir şey olmamış gibi video çekmeye devam etmesi, reklamverenler ile Youtube arasında büyük tartışmalara yol açtı. Bunun yanı sıra birçok şirket, Paul ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını askıya aldı.


Reklamların durdurulmasının, şu ana kadar Paul’a verilen en sert ceza olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Zira, SocialBlade verilerine göre Paul’un YouTube kanalından sadece reklamlar ile elde ettiği kazanç aylık 1.2 milyon dolar.

Bu nedenle Paul’a büyük bir darbe vuran YouTube’un bu cezayı ne kadar süre devam ettireceği bilinmiyor. Yaklaşık 17 milyon takipçisi olan kanal hakkında Paul’un yapacağı açıklaması ise merakla bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.