Ünlülerin Makyözü Burç Navruz’dan makyaj tavsiyeleri

Ünlülerin Makyözü Burç Navruz’dan makyaj tavsiyeleri

Hangi renk elbiseye hangi tonda makyaj yakışır?

Birçok kadının problemi olan makyaj ı birde Burç Navruz dan öğrenelim. 

Hangi renk elbiseye hangi tonda makyaj yakışır?

Hangi ten rengine  ne renk makyaj yakışır?

Gece makyajı nasıl olur? 

Gündüz makyajı nasıl olur? 

Ve birçok makyaj sırlarını sizlerle paylaşacağız. 

image3-003.jpg

Çağla Şikel, Aslı Hünel, Günel Zeynelova, Tülin Özer, Selin Ciğerci, Nil Burak gibi birçok ünlü ismin makyajını yapan Burç Navruz dan makyaj tüyoları sizlerle. 

image2-001.jpg

1- SAĞLIKLI CİLTLER

Bu sezonun olmazsa olmazı sağlıklı, nemli, parıl parıl, fondötensiz ciltler olacak. Bu akım sezonu yorumlamamızı sağlayan podyumlarda da keskin bir şekilde göze çarptı. Podyumların sahne arkasına yeni katılan cilt bakım uzmanları, modellere taze doğal bir parıltı vermek için, makyaj ekiplerine teslim etmeden önce yüz masajı yaptılar. Makyajsız gibi görünen makyaj modasından artık gerçekten makyaj ürünlerini çıkartıp yerine cilt bakım ürünlerini koyacağız gibi görünüyor.

2-KIRMIZILAR

Herkese bir kırmızı var. Kendinize yakışan bir kırmızı tonu mutlaka bulacaksınız. Ki net bir kırmızı dudak çizemiyorsanız da dert değil çünkü dağınık kırmızılarda çok moda. Dudağınızın iç orta kısmına bir tutam kırmızıyı bırakıp hafif dağıtın.

3-DÖNEM MAKYAJLARININ YANSIMASI

Her dönemden esintiler var bu sezon ama en çok ilgimi çeken 50’lerın teddy kızları (İngiliz sert kızlar) , 90’ların çerçevesi, dumanlı gözleri ve su yolu kalemleri, 70’lerin floral disko renkleri, 60’ların twigy makyajı… Kısacası dönem makyajı adına bu sezon hepsinden bir yansımaya sahibiz.

4-KURALSIZ KİRPİKLER

Renklileri, kat kat sürülenleri, üst göz kapağına bulaştırılarak sürülenleri, kalemle çizilerek kirpik görüntüsü yakalamak şeklinde sınırsız ve kuralsız bir sezon yaşayacağız. Sanırım bu konuda herkes yaratıcılığını konuşturacaktır.

5-KAŞLAR

Kaşlar ya gerçekten buradayım demeli, ya da hiç görünmemeli. Lakin doğal kaşlarını bir kaç rötuşla kullanmayı sevenler endişelenmeyin çünkü doğal kaşlarda var…

Buradaki ya var, ya yok kaş akımında, kaş kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı detaylar var. Geri kalan makyaj seçiminiz çok önemli. Kaşlarınızı gerçekten ortaya çıkartmak istiyorsanız ki aşırı sert bir duruş sergiliyor bu seçim. yine de tercih ediliyor ise yüzün geri kalan kısmı daha nüde olmalı. Eğer diğer akımı seçip kaşları ağarttıysanız istediğinizi yapın bütün renkler size serbest.

6-BÜYÜK SİMLER

Glitterlar ışıldamaya daha büyük halleriyle devam ediyorlar. Simler ve pullar konuşuluyor bu sezonda. Yine daha çok show makyajlarında tercih edilecek olsa da gece eğlencelerinin vazgeçilmezi olarak günlük hayatımıza da girebilirler.

7-ÇİZGİLER

Geçen sezonda da karşılaştığımız grafik göz çizgilerinin akımı hala devam ediyor. Bunun yanı sıra daha kalın ve dağınık çizgiler hatta daha çok karalama şeklinde de bir akım oluştu. Elbette kedigözü çizgilerini es geçmemek lazım. Ve bunları renklide tercih edebilirsiniz. Kısacası göz çizgileri konusunda da bu sezon aşırı özgürüz.

8-PEMBE YANAKLAR

2019-2020 sonbahar/kış makyaj akımının en genç sonbahar olayı, pembemsi allık olacak muhakkak. Ten rengini canlandırmanın ve yüzü yumuşatmanın en kolay yolu olan pembe allık, Makyajda masumiyet ve saflığın bir göstergesi gibi.

9-DUMANLI GÖZLER

Geçtiğimiz sezonlarda renklenen dumanlı göz makyajlarından, siyah ve kahvenin dumanlı hallerine geri döndük. Buradaki yenilik ise altın ve gümüş detayların bu dumanlı gözlere zarif bir ışıltı kazandırması olacak.

10-Gözde, dudakta ve ciltte parıldama ayrı ayrı hayatımızda olacak bu sezon. Elmacık kemiklerimizin üzerini aydınlatmakla kalmıyor bütün cildimizi inci parlaklığıyla kaplıyoruz. Dudaklarda da rujunuzun üzerine parlatıcı geri döndü. Sevenlerinin rüküş olmadan kullanabilecekleri bir dönem. Ama siz yine de kullandığınız yere dikkat edin derim. Gözlerde ise gözlerimizi ortaya çıkaran romantik bakışlar kazandıran detay ışıl ışıl parıldamak olacak.

GÜNDÜZ MAKYAJI

Gündüz kullanımında kahve ve tonları çok güzel oluyor. Ben kadınlara gündüz makyajında toprak tonlarında buğulu göz makyajı yapmalarını tavsiye ediyorum. Hem iş hayatında hem de sosyal hayatta günlük kullanılabilecek en hoş makyajlardan biri bu. Her ortama uyar ve her kadına yakışır. 

Smoky Eye” dediğimiz dumanlı göz makyajı gerçekten de hem makyaj artistlerinin hem de ünlü-ünsüz her kadının en sevdiği makyaj stillerinin başında geliyor. Çünkü bu makyajın yakışmadığı kadın yok! Görünüme çekicilik, gözlere derinlik ve müthiş bir ifade katıyor.

Klasik renklerin dışına çıkıp mürdüm, yeşil, lacivert gibi mücevher tonlarında dumanlı göz makyajı yapmak çok trendi. Bu renklerle yapılan göz makyajları oldukça modern ve yaratıcı görünüyor.

GECE MAKYAJI

Gece makyajında önemli olan, nereye gittiğiniz ve gecenin konseptidir. Örneğin, düğün makyajı ile akşam yemeğine uygulanan makyaj farklıdır. Gece makyajının şık ve çarpıcı olması gerekir, günlük makyajla arasındaki fark burada başlar. Yinede makyajınız parıl parıl ve çok abartılı olmamalı. Hem allığınızı, hem farınızı hem de rujunuzu asla aynı anda parlak tercih etmeyin.Gece makyajı için gözlerde lacivert, siyah ve gri tonları da harika bir alternatiftir. Göz makyajınızda muhakkak farınızdan 2 3 ton koyu gölgelendirme yapmalısınız. Göz pınarlarınıza hafif sedefli ten renginde bir far uygularsanız böylece daha parlak bakışlara sahip olabilirsiniz. Mat siyah bir göz kalemini gözünüzün altına, ve gözünün üstündeki iç kısıma uygulayın. Gece makyajında çarpıcı bir görünüm elde etmek için takma kirpik kullanabilirsiniz. Kirpik diplerinize eyeliner uygulayın ve takma kirpiklerinizi dikkatlice yerleştirin. Tek tek uygulanan takma kirpiklerin daha doğal görüneceğini unutmayın. Rimelinizi sürerek kendi kirpikleriniz ve takma kirpiklerinizi iyice karıştırın. Kaşlarınızı taradıktan sonra kaş kalemi ya da kaş farıyla kaşınızı şekillendirin ve belirginleştirin. Koyu bir göz makyajı tercih ediyorsanız allığınızı çok koyu uygulamamalısınız. Koyu yapılan göz makyajında açık ve doğal tonlarda ruj tercih edebilirsiniz. Açık pembe, şeftali, pudra tonlarında bir ruj kullanabilirsiniz. Ruj yerine dudaklarınızı sonra dudak kalemi ile boyayıp hafif bir parlatıcı da sürebilirsiniz. Göz makyajınız parıltılı değilse renkli parlatıcılar kullanabilirsiniz. Eğer koyu tonlarda bir ruj kullanmak istiyorsanız göz makyajınızı daha hafif tutmayı deneyin. Son olarak sprey makyaj sabitleyicinizi sıkmayı unutmayın ki gece boyunca makyajınız kalıcı hale gelsin.

SİYAH KIYAFET İÇİN MAKYAJ 

Akşam bir davete katıldınız ve o popüler kızlar da orada olacak, nasıl bir makyaj yapıp da gecenin yıldızı siz olacaksınız? Eğer bunu dert ediyorsanız doğru yerdesiniz! Güzel ve çekici bir siyah elbisenin içinde müthiş hatlarınız görünürken makyajınız da çarpıcı olmalıdır. Bunun için de toprak tonlarında buğulu bir göz makyajı ile pembeden koyu eflatuna kadar renk skalası olan bir ruj işinizi görecektir, allıkta ise çok koyuya kaçmamalısınız.

KIRMIZI KIYAFET İÇİN MAKYAJ

Kırmızı bir elbise giymek cesaret ister, kırmızının bilimsel manada doğurganlığı simgelediğini duymuşsunuzdur ve ayrıca eğer kırmızı bir elbise giyiyorsanız etraftaki kadınların sinir eden ve kıskanan bakışlarına maruz kalmaya hazır olun! Çünkü onlar için bir tehditsiniz! Kırmızı bir elbiseye en çok yakışan elbette kırmızı bir rujdur diyorsanız o kadar da emin olmamalısınız! Daha nude tonlarda bir ruj ile gözlerinizi patlatmalısınız. Kahvenin ve siyahın tonlarında çarpıcı bir göz makyajı ile şeftali tonlarında bir allık kullanmalısınız.

MAVİ KIYAFET İÇİN MAKYAJ 

İster saks mavisi isterse bebe mavisi ya da turkuaz olsun etrafta dikkat çekmeye hazır olun! Çünkü mavi asaletin rengidir, insanlar sizden gözlerini alamayacak. Siz ise popüler olmanın keyfini çıkaracaksınız! Mavi daima huzur verir ve düşünceleri yumuşatır. Açık pembe ve leylak tonlarında göz makyajını toprak tonları bir farla gölgelendirirseniz altın oranı bulmuş olursunuz! Yine çok koyu olmayan pembemsi ya da şeftalimsi ruj ve allıklar güzellik katacaktır.

YEŞİL KIYAFET İÇİN MAKYAJ

Kahvenin ve bakırın tonları bu kıyafetinizde yanınızda olmalıdır ve eflatun tonlarının ruhu da çok yakışacaktır. Dudaklarınızi patlatarak bir renk karmaşası yaratmamalısınız, yine eflatun tonlarını tercih etmelisiniz allık tercihiniz ise bronz olabilir.

PEMBE KIYAFET İÇİN MAKYAJ 

Eğer pembe bir elbise giyiyorsanız mavi ve gri bir göz makyajı tercih etmelisiniz ve dudaklarda ise leylak renginin esintileri gezinebilir. Ya da sadece bir parlatıcı ile işinizi tamlayabilirsiniz. Hafif dozda soğuk renkli belli belirsiz bir allık son rötuş olacaktır.

BEYAZ KIYAFET İÇİN MAKYAJ

Bu kıyafet rengi önemli bir renk! Çünkü tüm kadınların hayallerini süsleyen gelinlikle aynı renk. Bu tür bir elbiseyle birçok seçeneğiniz olabilir, çünkü beyaz çoğu rengi kalfırabilir hafif ve sade bir makyajla sahil kenarında uçuş uçuş bir şekilde tüm gözler üzerinizdeyken güneşin keyfini çıkarabilirsiniz ya da dar ve asimetrik kesimli beyaz bir elbiseyle geceye damgasını vuran sexy kadını oynayabilirsiniz. Bunun için hem leylak/pembe ve mor tonları uygundur hem de saks mavisi, siyah veya renkli bir makyaj sizi baştan yaratabilir! Dudaklarınızda ister kırmızının şehvetini barındırabilir isterseniz de pembenin doğal efektini yansıtabilirsiniz, seçim sizin!

LACİVERT KIYAFET İÇİN MAKYAJ 

Eğer müthiş derecede kadınsı görünmek istiyorsanız lacivertin güvenilirliği size yol gösterici olacaktır. Kırmızı bir ruj ile ayakkabınızı uydurabilirsiniz. Ya da dudaklarınızı sade bırakarak pembe, lila, bej veya gri tonlarla bezeli bir makyaj yapabilirsiniz. İnsanlar gözlerinizi sizden alamayacaktır.

Haber: Aslan Sayım


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.