Üretici Kadınlar Pazarı 14 Şubat konseptiyle tezgâh açtı 

Üretici Kadınlar Pazarı 14 Şubat konseptiyle tezgâh açtı 

Bucalı kadınlara her alanda destek olan Buca Belediyesi, Üretici Kadınlar Pazarı’nı “Sevgililer Günü” konseptiyle açtı.

Kadınların toplumun her alanında var olması için çalışmalarını yürüten Buca Belediyesi, kendi emekleriyle ürettikleri ürünlerden ekonomik kazanç sağlamaları için Buca’nın üreten kadınlarını hemşehrilerle buluşturdu. Buca Belediyesi Mevlana Tesisleri’nde yeniden kapılarını açılan üretici pazarları kapsamında Üretici Kadınlar Pazarı tezgâh açtı. 

gi0a5698-ok.jpg

SEVGİLİLER GÜNÜ KONSEPTİ 

Bu hafta 14 Şubat Sevgililer Günü konseptiyle kapılarını açan pazarda, Bucalı kadınlar kendi el emekleriyle ürettiği ürünleri tezgâhlarda sergiledi. Ev hanımlarının daha fazla katılımcı olduğu pazarda Buca Belediyesi’nin semt merkezlerinde kursiyerlik yapan kadınlar da el emeği ürünlerini görücüye çıkardı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği pazarda takı, mutfak ekipmanları, özel tasarım hediyelik eşyalar, dekoratif süsler, nakış işlemeleri gibi çok sayıda ürün tezgâhlarda yer aldı.

gi0a5681-ok.jpg

KADINLAR HEM ÜRETTİ HEM KAZANDI 

Pazarın yarattığı imkandan dolayı memnuniyetlerini dile getiren kadınlar, “Evde ev ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Kendi el emeğimiz olduğu için daha fazla üretimde bulunmak için gayret gösteriyoruz. Çok güzel statlarımız var. Bizlere bu imkan verildiği için teşekkür ediyoruz. Bu tür pazarların daha fazla açılmasını ve yaygınlaşmasını talep ediyoruz. Bir kadının kendi parasını kazanması kadar güzel bir şey yok. Pandemiden dolayı iş imkanları çok kısıtlı ama kendi imkanlarımızla üretip satışını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.