Üreticiler yeni fuar alanı istedi

Üreticiler yeni fuar alanı istedi

Uşak 3. Ege Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı, sektördeki yeniliklere ev sahipliği yaparken, sektör temsilcileri kentin yeni bir fuar alanına ihtiyacı olduğunu dişe getirdiler.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Uşak İl Müdürü Erkan Kahraman, GL Platform tarafından düzenlenen fuarın en az iki kat büyüyüp geliştiğin, vurguladı. Üreticinin bilgi ve teknolojiye ulaşımının kolaylaşmasıyla üretimde verimin artmasının hedeflendiğini belirten Kahraman, fuarın gelecek yıl daha büyük kapasite ile daha fazla katılımcı ve ziyaretçiyle açılacağını söyledi. 

İl Müdürü Kahraman, farklı sektörlerden katılımcıların bulunmasının da hedeflendiğini söyleyerek "Gelecek yıllarda özellikle tohum sektörünün biraz daha burada yer almasını arzu ediyoruz. Yine kanatlı sektörü ile ilgili ilimiz ülkemizde yüzde 5'lik düzeyde bir üretime sahip. Bu sektörle ilgili firmaların biraz daha ilgi göstermesini istiyoruz. Seracılık ile ilgili de gelişmeye açık bir durumdayız, çevremizde sıcak su kaynakları var. Seracılık ile ilgili teknolojilerin de biraz daha ilgi görmesiyle bu işi pazarlayan üreten teknoloji firmalarının yatırım yapacak üreticiye daha kolay iletişim kurmasını sağlayabiliriz. Gelecek yıllarda daha da büyüyerek bu sektörlerin katılımıyla daha iyi daha güçlü bir fuar düzenlemek istiyoruz” diye konuştu. 

Uşak Ziraat Odaları Birliği Başkanı Nafiz Mıdık ise fuarın gördüğü ilgi nedeniyle katılımcı firmaların alana sığmadığına dikkat çekti. Mıdık, “Belediye Başkanımız Nurullah Cahan bu fuar için tüm desteğini verdi. Biz kendisinden bu kez daha büyük bir fuar alanı talep ediyoruz. Uşak gelişiyor, büyüyor, yeni fuar alanı hem üreticimiz hem de katılımcılarımız için bir ihtiyaç haline geldi” diye konuştu.

Tarım ve hayvancılıkta devlet desteklerinin artırılması gerektiğini de belirten Mıdık, “Bakanlığın bir çok desteği ve teşviki var. Çiftçi faydalanıyor. Havza bazlı desteklerden de faydalanıyoruz. Alan bazlı desteklerin kaldırılarak üretime dayalı desteklerin olması lazım. Havza bazlı desteklerin biraz daha genişletilmesi lazım. Bu yıl mazot desteği biraz daha arttı. Geçen yıl mazotla gübreye destek 11 lira iken bu sene 17 liraya çıktı. Olumlu bir gelişme. Bu ülkenin 81 ilinin nüfusunu sağlıklı bir biçimde doyuranlar bu insanlar. Bu insanlar desteği hak ediyorlar” dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.