Üreticilerin Dayanacak Gücü Kalmadı

Üreticilerin Dayanacak Gücü Kalmadı

Pandemi dönemi üreticileri de vurdu. Küçükbaş hayvan yetiştiricileri artan yem ve saman fiyatları yüzünden hayvanlarını azalttıklarını söyleyerek destek istedi.

Aydınlı küçükbaş hayvan yetiştiricisi Gülsüm Çoban, pandemi döneminde üreticilerin yaşadıkları zorlukları çektiği videoda anlattı. Videosunda yetkililere seslenen Çoban, artan yem ve saman fiyatlarına dikkat çekerek, "Daha kötüye gitmeden ayakta kalabilmek istiyoruz" dedi.

"KURAKLIK, YEM, SAMAN"

Pandemi döneminde temel ihtiyaçlarından yem ve samanın fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Çoban, "Yem fiyatları aldı başını gidiyor. Daha geçen sene aldığımız yemlerin, samanların parasını ödeyemedik bile. Ben, bu sene hayvanlarıma yem vermeden ayakta durmaya çalışıyorum. Yem, saman yok bu sene, dağ taş koşturuyoruz koyunlarımızı bir şekilde doyuralım diye çaba gösteriyoruz. Bir yandan da hava kurak gidiyor, meralarımız kurudu. Pazarlarımız pandemiden dolayı bir açılıyor, bir kapanıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

 

"HAYVANLARIMIZ AZALIYOR"

Ağırlaşan şartlar sebebiyle bakamadıkları için ellerindeki hayvanları azalttıklarını ifade eden Çoban, "Bu işi sevdiğim için bırakamıyorum, bırakmak da istemiyorum ama sorunlarımız var. Kendi yiyeceğim ekmeği düşünmüyorum, hayvanın yiyeceğini düşünüyorum. Hayvanları çoğaltacağımıza, azaltmaya çalışıyoruz. Azalttık da ama sorunlar azalmıyor. Şu zor günleri atlatana kadar destek istiyoruz. Banka faizlerimiz, kredilerimiz var" diye konuştu.
 
"AYAKTA KALMAK İSTİYORUZ"

Kadın bir yetiştirici olarak da destek istediğini aktaran Çoban, şöyle konuştu: "Hayvanlarınızı bakmak için verdiğimiz mücadele, sorunlarımızın çözüm bulunmasını, sesimizin duyulmasını istiyoruz. Bayramımız yok, gecemiz gündüzümüz yok. Hayvanların arkasında bir mücadele veriyoruz, yükümüz ağır. Çobanlar olarak bir sigortamız olmasını isteriz. Çoban desteklerimizin herkese yatmasını isteriz. Hayvan desteklerimiz daha yatmadı. Bunlar fazla para değil ama bizim bir kaç gün nefes almamızı sağlayacak imkanlar. Daha kötüye gitmeden ayakta kalabilmek istiyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.