Uri Gincel Trio, ayakta alkışlandı

Uri Gincel Trio, ayakta alkışlandı

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV) düzenlediği 30. İzmir Avrupa Caz Festivali, Uri Gincel Trio’nun, özgün, heyecan verici ve kusursuz müziği ile eşine az rastlanır bir konsere sahne oldu.

İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği ile gerçekleşen konserde Uri Gincel (piyano), Paul Kleber (bas) ve Tobias Backhaus’dan (davul) oluşan Uri Gincel Trio, adeta akustik cazın geri dönüşünü kutlayan benzersiz bir gece yaşattı.

evr-4660.jpg

Piyanosu ile bütünleşen, müziğindeki derinlik, dinamizm ve tutkuyla dinleyicisini büyüleyen Uri Gincel, Studnitzky ile yaptığı çalışmalarla tanınan inanılmaz ölçüde melodik ve yetenekli bir basçı olan Paul Kleber ve geleneksel cazdan serbest doğaçlamaya, modern klasik müziğe ve ötesine uzanan bireysel yaklaşımı ve stilistik çeşitliliğinin yanı sıra bu farklı dünyalar arasında zahmetsizce hareket edebilme yeteneğiyle caz sahnelerinin en çok talep gören genç bateristlerinden biri olan Tobias Backhaus, parlak soloları ve bine yakın konserde birlikte çalışmanın geliştirdiği, eşine az rastlanır, güçlü ve uyumlu bir birliktelikleriyle Festival tarihine geçen bir konser sundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.