"URLA BALIKLIOVA YANGININDAN NOTLARIM" ÖNDER ŞENGÜLER YAZDI

"URLA BALIKLIOVA YANGININDAN NOTLARIM" ÖNDER ŞENGÜLER YAZDI

Urlalı siyasetçi Önder Şengüler, Urla'daki yangın hakkında köşe yazısı yazdı

İşte o köşe yazısı;

Saat 15:00 civarında yangın haberini aldığımız gibi yangın bölgesine hareket ettik. 15:30 civarında yangın alanına vardığımızda karşılaştığımız manzara bizi ürkütmüştü. Yangın alanı makilik bir alandı , doğru dürüst ağaç yoktu ancak ; arkası Barbaros köyü , diğer tarafı İYTE ve Gülbahçe , sert esen bir rüzgar ve en önemlisi de yangın alanına ulaşılacak yol yoktu. Orman Bakanlığı arazözleri ve personeli kenarda çaresizce nasıl ulaşırız diye planlama yapıyordu. 2 adet dozer kayalık zeminde hemen yol açma işine başladılar. Gökyüzüne baktığımızda 2 adet 40 tonluk uçağın seslerini duyduk , hiç zaman kaybetmeden hemen denize iniş yapmaya başladılar. Her bir uçak yarım saatte bir sefer yapıyordu. Yani saatte 2 sefer yaptıklarını ölçerek teyit ettim. Aynı anda 2 adet helikopter ise zaman kaybetmeden denizden aldıkları suyu yangın alanına boşaltmaya başladılar. 21 numaralı kırmızı beyaz helikopterin pilotunu doğuran annenin ellerinden öperim. Bizim saydığımız 100 sorti üzerinde uçuş gerçekleştirdi. Biz sayarken yorulduk ama pilot yorulmadı saat 19:30 a kadar aralıksız sefer yaptı. Uçaklar saat 19:00 civarında son seferlerini yapıp semalarda kayboldular.

Öncelikle Tarım ve Orman Bakanlığımız personelini tebrik ederim. Tüm araçları tertemiz , son model ve göreve hazır. Araçlarını , teçhizatlarını ve markalarını görünce Devletim ile gurur duydum. Tepemizde uçan sarı beyaz renkli Orman Bakanlığı helikopteri devamlı operasyonu yönlendirdi. Orman Personeli bir an önce yol açılsın da müdahele edelim diye heyecanlı ve korkusuzca bir bekleyişin içindeydiler. Dozerler yolu açar açmaz ateşin olduğu bölgeye korkusuzca ulaştılar ve mücadeleye başladılar. Bu iş para ile yapılmaz bu iş bir gönül işi bunu dün gördüm.

image-6483441.jpg

Cumhurbaşkanımızın açıkladığı “yangın alanlarına Orman Görevlilerinden başka kimse sokulmayacak” kararının çok yerinde bir karar olduğunu dün yaşadım gördüm. Yeni Karaburun yolu görevli , görevsiz herkesin akın etmesiyle adeta kitlendi. Yangın alanında operasyon için yol kesildi. Kesilen yolda ise garip bir durum dikkatimi çekti. Abartmıyorum 40 civarında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait zabıta aracı ve her araçta 4 zabıta olmak üzere operasyon alanı bir anda zabıtalar ile doldu taştı. Orman Bakanlığı araçları operasyon için hareket etmekte zorlandı. Zabıtaların bu kadar kalabalık ve yoğun katılımını ben çözemedim , anlam veremedim. Sadece su dağıttıklarına şahit oldum.

Su dağıtımı demişken ; yangın alanı çok aşırı sıcak oluyor ve beş dakika içinde su içilemeyecek derecede sıcak oluyor. 40 araç yerine soğutuculu bir araç ile su temini yapılsa daha makbul olurdu.

Urla Kaymakamı , Urla Jandarma komutanı , Urla Emniyet müdürü , Urla Zabıta Müdürü , Urla Belediyesi Park ve Bahçeler müdürü olay yerindeydiler. Urla Belediye Başkan Yardımcısı Yücel IŞIK Bey sanırım tatildeydi , olay bölgesine hiç uğramadı!

Kızılay Urla Şubesi Başkanı Nurgül Çağatay Saltık olay yerindeydi , kendisine gerçekten çok teşekkür ederim. Başkanın çabasını gördüm , hakkı ödenmez. Gece karanlıkta görevliler için kumanya hazırlayıp dağıtım yaptılar.

Siyasi Partilerden ; Ak Parti İlçe Başkanı Murat Nart ve Yönetim Kurulu üyeleri , Mhp ilçe Başkanı Tercan Ayhan , İyi Parti İlçe Başkanı Yüksel Bıyık , Chp İlçe yönetiminden sadece Kemal Ergün olay yerindeydiler. Meclis üyelerinden Barış Bükülmez ve Bülent Köklü yangın alanındaydılar.

image-6483441-1.jpg

Stk ve Dernekleri yangın alanında göremedim. Muğla için kadın pedi ve çocuk bezi kampanyası düzenleyen stk’ların hiç biri olay yerinde yoktular. Anladım ki bu işler sosyal medya da şov amaçlı yapılıyor. Zaten Devletimiz de herkese yetişmiş. Ne açıkta kalan var ne de pede ihtiyacı olan kimse var. Hatta köylülere traktör dağıtımları bile başlamış. Varolsun Devletimiz. Akşam saat 22:00 civarında görevliler anons ile yangın alanında çalışan personel için su taşıyacak gönüllüler arıyorlardı. Kızılay’dan başka bir stk bu anons sırasında yoktu. Bizzat yaşadım gördüm. 8 sivil vatandaş gönüllü olup , 1,5 km mesafeye sırtlarında 18’er litre su taşıdılar. Onlara da teşekkürlerimi sunuyorum.

Emniyet Müdürlüğü 2 adet toma takviyesi yaptı , polis helikopteri devamlı yangın alanı üzerinde uçuş yapıp keşif yaptı. İzmir Valisi Yangın operasyon alanına gelip bilgi aldıktan sonra helikopter ile yangın alanı üzerinde keşif yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer saat 19:00 civarında yangın alanına gelerek, röportaj yapıp 5 dakika sonra alandan ayrıldı.

Yaklaşık 30 hektar bozuk orman diye tabir edilen makilik alandaki yangın küçük ama tehlike arzeden ve operasyonu zor bir yangındı. Çok şükür kazasız belasız atlatılan bu yangının tekrarının olmaması en büyük temennimizdir. Tarım ve Orman Bakanlığı personeli sağolun varolun , Rabbim yar ve yardımcınız olsun…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum