Urla Belediyesi'nden Bademler’e “Köy Üretici Pazarı”

Urla Belediyesi'nden Bademler’e “Köy Üretici Pazarı”

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Bademler Köyü halkıyla tarihi Köy Tiyatrosu binasında buluştu. Uyar, köy merkezindeki sokakta kurulan köy pazarının yasalara uygun olarak “Köy Üretici Pazarı” olarak yeniden düzenlendiğini belirtti.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Bademler Köyü halkıyla tarihi Köy Tiyatrosu binasında buluştu. Uyar, köy merkezindeki sokakta kurulan köy pazarının yasalara uygun olarak “Köy Üretici Pazarı” olarak yeniden düzenlendiğini açıkladı.

Bademler halkı ile gerçekleşen buluşmaya CHP İlçe Başkanı Hakan Özbadur ile yönetim kurulu üyeleri, Bademler Muhtarı Mehmet Uysal, Bademler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever de katıldı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Bademler Köyü’nün tarihi ve kültürüyle İzmir merkezinden ve kent dışından konukların ilgisini çektiğini belirtirken, “Köyümüzü kendi değerleri ile birlikte geliştirip, koruyacağız. Pazarımız da bunlardan birisi. Köylümüzün pazarını kurması, ürünlerini değerlendirmesi elbette önemli. Ancak, bundan daha önemlisi Bademler Köyü insanının sıcaklığını, konukseverliğini misafirlerimizle paylaşmaları. Bu kültürel iletişimin bir parçası da burada yıllardır köylülerimizin kurduğu Pazar. Bu pazarı belediye olarak “Üretici Köylü Pazarı” olarak tescil ettirdik” dedi.

Yollar ve Meydan yapımı

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Bademler Köyü’nün isteklerini de dinledi. Bademler’de 2018 yılında 10 bin metrekarelik yol ve sathi kaplama yapılacağını, köy merkezinde de tüm yolların parke döşeneceğini açıkladı. İZSU’nun köyde çok büyük bir yatırım çalışması olduğunu anımsatan Uyar, bu çalışmanın ardından Urla Belediyesi’nin alanda çalışma başlatacağını açıkladı.

Köy Malı köylünün

Bademler’de Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin yanısıra Mahmut Türkmenoğlu Vakfı ile işbirliği protokolü ile köy mallarının köylü tarafından değerlendirilmesinin sağlandığını da açıklayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, tarihi köy tiyatrosunun da Bademler’in mahalleye dönüşmesi ile Belediyeye devredildiğini anlattı. Uyar, Tiyatro binasının da Vakıf ile yapılacak işbirliği ile köyün tasarrufunda kullanılmasının sağlanacağını açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.