Urla Gastronomi Festivali tamamladı

Urla Gastronomi Festivali tamamladı

 İki günlük organizasyon boyunca festivale katılan öğrenciler Türk mutfağına özgü tatlarla hünerlerini gösterdiler. 

Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim’den Sorumlu Şube Müdürü Alaattin Bayar, Urla İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, Taşpakon Başkanı Gökhan Tufan, İzapader Başkanı İbrahim Kılıç, Okul Müdürü Halim Türk, Türk ve Osmanlı Mutfağı Uzmanı Şef Aydın Demir ve Çeşitli Sivil Toplum Örgütlerinin katılımı ile gerçekleşen festivalin ilk gününde lise öğrencileri mutfak hünerlerini gösterirken ikinci günde üniversite öğrencileri yarıştılar. Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini en iyi şekilde sunmak için yarışan öğrenciler finale kalmak için ter döktüler. 

“Organizasyonların sürekliliğini sağlayacağız” 

Festivalin açılış konuşmasında söz alan Urla Kaymakamı Önder Can bu tür organizasyonların önemine değinerek “1. Urla Gastronomi Festivali kentimiz için çok önemli. Hem kentimizin gelişimi hem de kültürümüzün ön plana çıkması için büyük değere sahip bu tür organizasyonların sürekliliğini sağlayacağız” dedi. 

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ise ülkemizin rengarenk bir mozaik olduğuna değinerek “Gökkuşağının tüm renkleri mevcut bu diyarda. Haliyle mutfak kültürümüz de oldukça zengin. Kendimize özgü nice yemeklerimiz kaynar ocaklarımızda. Tarımsal faaliyetlerimizin de aktif olması ve ürün yelpazemizi genişleten nice çalışmalarımızla Urla’mız, zamanla gastronomi turizminin keyifle yaşandığı bir kent haline geldi. Bugün görüyorum ki öğrencilerimiz de bu toprakların kültürüne sahip çıkıyor,”dedi.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen lise ve üniversitelerin katıldığı yarışmaların yanı sıra birbirinden değerli şeflerin workshop çalışmaları ve yapılan söyleşilerin ilgiyi arttırdığı festivalde Şef Aydın Demir ve Hiç tadım Atölyesi İşletmecisi Duygu Özerson Elekdarın gerçekleştirdikleri söyleşiler konuklar ve öğrenciler tarafından beğeni ile izlendi. 

“Urla Artık Bir Gastronomi Şehridir.”

3 gün süren festivalin son gününde İzapader başkanı İbrahim Kılıç  Festivale ciddi bir katılım gerçekleşmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek" Bugün burada 1. Urla Gastronomi Festivali'ni düzenliyoruz. Ciddi bir katılımla birlikte burada TAŞPAKON finallerinin bir ayağını gerçekleştiriyoruz. Burada temel amaç gastronomi anlamında en iyi nelerin yapılabildiğini göstermek. Urla, daha önce düzenlenen etkinliklerle, bu bölgede yer alan festivallerle, restoranlarıyla bir gastronomi şehri haline geldi. Bizim amacımız, bunun daha üst noktaya getirilmesi için ne yapılması gerekiyorsa buna katkı sağlamaktır" dedi.

Urla Yılay Hakan Çeken Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Halim Türk ise Bu tarz etkinliklerin, toplumumuzda meslek lisesi öğrencilerinin kendilerini ispat etmesini sağladığına dikkat çekerek  “Üretmeyen meslek lisesi olmamalıdır. Biz, üretime katkı sağladıkça, çocuklarımızı üretimin bir parçası haline getirdikçe ülkemizi daha iyi yerlere getirebileceğimizi düşünüyoruz. Çocuklarımız bugün ünlü aşçılarla bir araya gelerek geleceğe ilişkin yönlendiriliyor" diye konuştu.,

“Lise kategorisinde kupalar Kartal, Aydın ve Çeşme’ye gitti.”

Festival bünyesinde Taşpakon konfederasyonuna bağlı şeflerin jüri üyesi olduğu yarışmalar sonrasında dereceye giren okullar Lise Kategorisinde Birinci Kartal İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.İkinci Aydın Efeler Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi.Üçüncü Çeşme Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Üniversite kategorisinde ise 

Birinci Bilgi Üniversitesi,İkinci Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi,üçüncü Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulu oldu. Yarışmada dereceye giren okullar İstanbul’da gerçekleşecek olan Şampiyonaya katılım hakkı kazandı. 


.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.