Urla Rotary Kulübü'nden su sıkıntısına karşı çalışma

Urla Rotary Kulübü'nden su sıkıntısına karşı çalışma

Urla Rotary Kulübü çevre, iklim değişikliği ve buna bağlı olarak kuraklık ve su sıkıntısına karşı alınması gereken önlemler üzerine başlattığı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) iş birliğinde geçen dönem başlattığı Yağmur Suyu Hasadı projesinin devamında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yakın zamanda hayata geçirilecek olan yeni proje çalışmalarını ayrıntılı olarak öğrenmek için İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Jeoloji Yüksek Mühendisi Alim Murathan’ı kulüp toplantısında ağırladı.

yagmur-sulari-bosa-akmasin-foto-4-jeoloji-yuksek-muhendisi-alim-murathan.jpg

Urla Rotary Kulübü yağmur suyundan içme suyu elde edilen ve aynı zamanda ekosistemi de destekleyen yağmur suyu hasadı ve yönetiminin önemini İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Alim Murathan’dan dinledi. Yağışlarda azalma olmadığını fakat sıcaklık artışlarının devam ettiğini dile getiren Murathan, “İçme suyu olarak şu anda önemli oranda yer altı su kaynaklarımızı kullanıyoruz ve bu da iklim değişikliğinin de etkileriyle kaynaklarımızın yok olması demek oluyor. Su Kaynakları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde çok disiplinli ve çok farklı bir ekip ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ekosistemi de destekleyen Süngerkent İzmir projemiz ile yeşil alt yapı teknikleriyle yağmur suyunu yöneterek kuraklık ve susuzluğun önüne geçmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

yagmur-sulari-bosa-akmasin-foto-2.jpg

Dünya’nın geleceğini tehdit eden İklim Krizi’ne karşı acil eylem planlarının bir an evvel hayata geçirilmesi gerektiği düşüncesiyle çalışmalarını ağırlıklı olarak çevre ve su konularında sürdürdüklerini dile getiren Urla Rotary Kulübü Başkanı Prof. Dr. Gökhan Aksoy, “Dünyada yaşam ile ilgili ana öğeleri temiz hava, hijyenik su ve biyolojik uyumu olan iklim olarak sıralayabiliriz. Günümüzde küresel ısınmaya bağlı olma eğiliminde olan iklim değişikliği bir yandan dünyamızdaki su rejimini olumsuz yönde etkilerken diğer yandan su kaynaklarının hoyratça kullanılmasına neden olmaktadır. Sünger şehir konsepti ve yağmur suyu hasadı gibi projeler su kaynağı rezervlerini arttırmaya yönelik olmalarının yanı sıra iklim değişikliklerinden kaynaklanan sel ve taşkın gibi doğa felaketlerinin de önlenmesine katkıda bulunmaktadır. Toplumun yağmur suyu hasadı konusunda bilgilendirilmesi, yer altı su rezervlerinin bilinçli değerlendirilmesi ve de günlük kullanımda her türlü amaçla su kullanımında farkındalığın yaratılması bizim projenin ana hatlarını oluşturmaktadır” diye konuştu.

yagmur-sulari-bosa-akmasin-foto-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.