Urla Zübeyde Ana'sına sahip çıktı

Urla Zübeyde Ana'sına sahip çıktı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ve ailesine tv kanallarında yapılan hakaretlere Urla’dan sert tepki geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Urla İlçe Başkanlığı, Vatan Partisi Urla İlçe Başkanlığı, Birleşik Kamu İş Urla Temsilciliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Urla Şubesi, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Urla Şubesi, Haziran Hareketi Urla Temsilciliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi, Atatürk’e yapılan çirkin saldırılar için Urla Cumhuriyet Meydanı’nda ortak basın açıklaması düzenledi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın da katıldığı basın açıklamasında, Urlalılar ellerinde Zübeyde Hanım, Atatürk posterleri ve Türk Bayraklarıyla çalınan marşlara eşlik ederek, Atasına ve Cumhuriyetin kurucu değerlerine bir kez daha sahip çıktıklarını gösterdiler.

Bütün kuruluşlar adına ortak bildiri okundu. Bildiride şunlara değinildi:

“ TVNet’te yayınlanan “Derin Tarih” isimli programda, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, annesine ve Cumhuriyetimizin önemli şahsiyetlerinden Prof. Dr. Afet İnan’a yönelik hakaret ve iftiralarda bulunulmuştur. Atatürk’ün manevi hatırasına dil uzatan ve sadece onun değil yüce Türk Ulusu’nun manevi kızı olan, Türk Tarihçisi Prof. Dr. Afet İnan hakkında mesnetsiz ve alçakça söz ve iftiralarda bulunan kendini bilmez kişiler suç işlemişlerdir. Suç işleyen, sadece iftiracı bu zatlar değildir, aynı zamanda bu zatın iftiralarını yayınlaya tv kanallarıdır. Zanlıların bir an önce yakalanıp yasaların gerektirdiği cezaların verilmesi konusunda yetkilileri göreve çağırıyoruz.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.