Urla'da 2. Genç Sanat Günleri Başladı

Urla'da 2. Genç Sanat Günleri Başladı

Urla’nın Kuşçular Köyü’nde “Doğa ile iç içe sanat mottosu” ile faaliyet gösteren Kırmızı Sanat Galerisi, 2. Genç Sanat Günleri’ne start verdi.

Urla, 30 Sanatçı, 100 Parça, Karma Tek Sergi’den oluşan etkinlik ile  1 ay boyunca sanatın her dalına ev sahipliği yapmış olacak.

Son zamanlarda düzenlenen festivallerle adından sıkça söz ettiren İzmir’in Urla ilçesi, şimdi de 30 genç sanatçının açtığı karma serginin heyecanını yaşıyor. Güzel sanatların farklı alanlarında çalışmalar yapan 30 genç sanatçının resim, heykel, seramik, aksesuar, takı gibi çeşitli eserlerinden oluşan karma sergi 2. Genç Sanat Günleri kapsamında Kırmızı Sanat Galeri’de sanatseverlerle buluşmaya başladı. Türkiye’nin çeşitli kentlerinden ve yurtdışından Urla’ya gelen ödüllü sanatçılar “Genç Sanat Günleri” kapsamında sanatseverlerle biraraya geldi.

Kırmızı Sanat Galerisi’nin Koordinatörlüğünü üstlendiği etkinlikte açılış konuşmasını Genç Sanat Günleri Küratörü Arzu Pakdemir yaptı. Sanatın daha çok sevilmesi, tanınması ve yaygınlaşması adına harekete geçtiklerini belirten Pakdemir, "İlk zamanlarda sınırlı sayıdaydık. Ama bir sanat akımı, sanat akınına dönüştü. Ödüllü sanatçılarımız sadece İzmir’den değil çeşitli kentlerimizden, hatta yurtdışından sergimize başvuru yaptı. Sanatçıların bir birinden farklı tarzlarda eserleri sergide bir araya geldi. Genç Sanat Günleri’nde resim, heykel, seramik, aksesuar, tasarım, takı başta olmak üzere sanatın geniş bir yelpazesine ait pek çok eseri bulabiliyorsunuz. Burada hem sanatçılar birbirlerinin eserlerinden, çalışmalarından ve çalışma tarzlarından haberdar oluyor hem de aynı anda birçok tarzı bir arada görüyorlar. Sergi sayesinde sanatseverlerle buluşulurken aynı zamanda sanatı geliştiren bir etkinliğe de ev sahipliği yapmış oluyoruz. 30 genç sanatçının eserlerinden oluşan Genç Sanat Günleri, birçok sanat dalının farklı teknik ve üsluplarla yorumlanmasından oluşmakta.” dedi.

Sanatın her dalına ev sahipliği yapan 2. Genç Sanat Günleri, Urla’nın Kuşçular Köyü’nde doğa ile iç içe faaliyet gösteren Kırmızı Sanat Galerisi’nde, 8 Temmuz’a kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.
 
Sergiye katılan sanatçılar
Aykut Ergin
Aykut Hızlıok
Aysel Güneş
Barış Direnç Altınay
Beril Asutay
Berna Balcı
Deniz Yeşilhark
Derin Uludağ
Dilek Çelik
Dilek Tenekecioğlu
Duygu Zabun
Ece Pınar Kapan
Gizem Varış
Gizem Zeybek
Hicran Tunca
Hüseyin Kuzey
Kerem İldeş
Murat Salcı
Nurdan Yurtbay
Onur Baycan
Onur Eray
Pelin Akdaş
Rayfe Kemba Ergül
Saadet Akdoğan
Songül Gültepe
Şule Kunak
Tuğba Saylam
Tutku Askun
Zehra Gülbahar

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.