Urla’da asfalt hamlesi hızlandı

Urla’da asfalt hamlesi hızlandı

Urla’da Zeytinalanı Mahallesi ve çevresinde başlayan doğalgaz altyapı çalışmalarının tamamlandığı sokaklarda yol yapım ve asfaltlama çalışmalarına büyük bir hız verildi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Büyükşehir Belediyesi İZBETON A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Sezer, çalışmaların yoğunlaştığı Zeytinalanı, Mareşal Fevzi Çakmak mahallelerini gezdi,  vatandaşların isteklerini dinledi.

Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı kanalizasyon ve içme suyu altyapı çalışmaları sebebiyle yolların kazıldığı Zeytinalanı bölgesine daha sonra da İZMİRGAZ firması doğalgaz boruları döşemek üzere yatırımlarını başlatmıştı. Bu nedenle yollarda yaşanılan sıkıntılar, İZMİRGAZ Firması’nın yol teslimi yapmaya başlamasıyla  hızla gideriliyor.  Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, bölgedeki yolların çok kısa süre içinde asfaltlanarak halkın sıkıntılarının giderileceğini söyledi. Bölgedeki talepleri de dinleyen Uyar,  hem Urla Belediyesi’nin hem de Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yoğun bir çalışma yaptığını söyledi.

Neler Yapıldı?

İzbeton Genel Müdürü Hüseyin Sezer, Urla’da 2017 ve 2018 yıllarında 101 bin 212 ton sıcak asfalt attıklarını söyledi. Urla’da toplam bin 537 adet yama yapıldığın vurgulayan Sezer, ekiplerinin sadece 2018 yılında Urla genelinde 348 bin 724 metrekare sathi kaplama yaptığını, 2017 yılı çalışmaları ile birlikte bunun toplam 491 bin 247 metrekareye ulaştığını anlattı.  20 bin 824 metrekare parke döşemesinin tamamlandığı Urla’da bozulan parke yollarla ilgili toplam 487 tamirat işleminin gerçekleştiğini de kaydetti.

Urla Barbaros, Uzunkuyu, Zeytinler ve Birgi köylerinde bu yıl 50 bin metrekarelik sathi kaplama yol yapılacağını da belirten Sezer, şunları söyledi:

“Urla’da Merkezdeki caddelerimizde önemli asfaltlama çalışmaları yaptık. Bunun dışında Bademler Köyü, Demirciler, Kalabak, Ovacık, Özbek, Kuşçular, Zeytinalanı, Atatürk Mahallelerimizde çalışmalarımızın önemli bölümü tamamlandı. Barbaros, Kuşçular, Yağcılar, Birgi, Uzunkuyu, İçmeler, Birgi, Torasan, Çamlıçay, Nohutalan köy ve mahallerimizde ise sathi kaplamalar yaptık.”

Hızlı çalışma yapılacak

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, özellikle doğalgaz çalışmaları sonrasında yaşanılan sıkıntıların giderilmesi için yaz sezonu sonunda hızlı bir çalışma yapıldığını söyledi. Uyar, Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının yanısıra Urla Belediyesi’nin de çeşitli mahallelerde ve bölgelerde yol, park, altyapı çalışmalarının sürdüğünü belirtirken, “Urla’da yurttaşlarımızın tüm taleplerine yetişmeye çalışıyoruz. Bu konuda büyük destek veren Büyükşehir Belediyemize Urlalılar adına çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.