Urla'da asırlık çınarlara vefa yemeği

Urla'da asırlık çınarlara vefa yemeği

Ahi Devran Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında bu akşam İskele URİT Restoran’da “Eski Esnaflara Vefa Yemeği” gerçekleşti.

Urla’nın meşhur eski esnaflarının katıldığı yemekte Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik’te esnafları yalnız bırakmadı.

Benim babamda bir esnaftı. Esnaflığın ne kadar özel ve önemli olduğunu çok iyi bilirim. Babam kazandığı azıcık parayla bizleri en iyi okullarda okuttu. Bu gece burada olmaktan dolayı gerçekten çok mutluyum. Hepiniz çok kıymetlisiniz diyerek konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Benimde ustalarım var. Onlara buradan selam olsun. Hepinize çok teşekkür ederim. Ama bu güzel organizasyonu düşünen Esnaf Odası Başkanımız Ahmet Birol Aydınhan’a çok teşekkür ediyorum. Yönetim gerçekten çok isteyerek çalışıyor. Bu yüzden esnafımız çok şanslı. Siz esnaflarımız çok önemlisiniz. Bu toplumun mihenk taşlarısınız. Hepiniz iyiki varsınız. İyiki ahlaklı, güzel çıraklar, kalfalar yetiştirmişsiniz. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Urla Kaymakamı Önder Can; “Günün kahramanları Türkiye’nin en önemli ilçelerinde biri olan Urlamızın geçmişteki bu değerli ustaları hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu akşam biraraya gelmeyi çok anlamlı buluyorum. Urla’ya da yakıştığını düşünüyorum. Bu organizasyonu akıl eden Esnaf Odası Başkjanımız ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Siz ustalarımız bizim değerimizsiniz. Yaşadığımız şehir sizlerle güzel” şeklinde konuştu.

Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan ise ; “Bu gece bizlerde emeği çok olan ustalarımızla toplanmak istedik. Aynı yemeği paylaşmak, onlara şükranlarımızı sunmak istedik. Onlar hayat ustaları. Uzun yaşamları sıkıntılarla geçen, ülkemize güzel çocuklar yetiştiren aile babaları, torun dedeleri sizlerle gurur duyuyoruz. Onların meslekleri ayrı olsa da, benimsedikleri felsefe aynı. Sizler iyiki varsınız ve iyiki Urlamızdasınız. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu; “Bu anlamlı gecede burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Ustalarımız bizim herşeyimiz. Onlar Ahilik geleneğini hep yaşattılar. Yetiştirdikleri çıraklar ve kalfalarla da yaşatmaya devam ediyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Esnaflık Faaliyetinde 50. Yılını dolduran Esnaf ve Sanatkarlara plaket ve onur belgesi takdimi yapıldı. Başkan Sibel Uyar ise tek tek bütün ustalara teşekkür ederek, Urla’ya katmış oldukları güzelliklerden ve güzel nesiller yetiştirdiklerinden dolayı madalya taktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.