Urla'da Başkan Uyar, köylünün malını yine köylüye verdi

Urla'da Başkan Uyar, köylünün malını yine köylüye verdi

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Balıklıova ve Bademler köylülerine teslim ettiği köy mallarına bir yenisini daha ekledi.

Köylerin mahalleye dönüştürülmesi ve Urla’ya bağlanmasının ardından Urla Belediyesi’ne geçen Bademler Köy Tiyatrosu da, yapılan bir protokol ile yeniden Bademler Köyü Mahmut Türkmenoğlu Kooperatifçilik Vakfı’nın kullanımına devredildi. 


Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Bademler Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve Mahmut Türkmenoğlu Kooperatifçilik Vakfı Başkanı Mehmet Sever ile ülkemizin önde gelen tarım uzmanlarından Prof Dr. Mustafa Kaymakçı’nın katıldığı törende, Türkiye’nin ilk köy tiyatrosu ünvanını taşıyan Bademler Köy Tiyatrosu köylüye emanet edildi. 


Köy mallarına dokunmam


Urla Belediyesi’nin imzaladığı protokol ile vakıf tarafından köy tiyatrosu kooperatifçiliğin geliştirilmesi için düzenlenecek eğitimler, toplantılar başta olmak üzere, köy halkının dayanışması için yapılacak etkinliklere açık olacak. Mahmut Türkmeoğlu Vakfı’na köy tiyatrosunun gerektiği takdirde bakımı, onarımı, temizliği konularında Urla Belediyesi desteğini sürdürecek.


Törende konuşan Mahmut Türkmenoğlu Kooperatifçilik Vakfı Başkanı Mehmet Sever, “Urla Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Sibel Uyar’a en başından beri bizlere, kooperatifimize, köylümüze gösterdiği destekten dolayı teşekkür ederiz. Daha önce de köydeki zeytinliklerin kullanımı köylüye verilmişti” dedi. 


Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise “Köylünün malı köylüye” şiarından hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini belirtirken, “Bu alanlar, mülkler köylümüzden bize geçti. Dolayısıyla bu malların yine köylerimizin ve köylümüzün olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.