Urla’da coşkulu kutlama

Urla’da coşkulu kutlama

Cumhuriyet’in 95. yıl dönümü Urla’da 12 Eylül Stadı’nda coşkuyla kutlandı. Genç yaşlı demeden 12 Eylül Stadı’nda yerini alan Urla halkı, Cumhuriyet’in 95. Yıldönümünü sevinç ve gururla kutladı.

Törene Urla Kaymakamı Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erdal Tokgöz, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik, İlçe Birim Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve Urla halkı katıldı.  

Tören, Kaymakam Önder Can, Garnizon Komutanı Albay Erdal Tokgöz ve Başkan Sibel Uyar’ın törene katılan öğrencileri, öğretmenleri ve Urla halkını selamlamalarıyla başladı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Cumhuriyetin 95.yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Laik, demokratik, sosyal hukuk devletini kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı sunar, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95.yılını kutlarım” dedi. Uyar, Halkımızın Cumhuriyet’e tüm kurum ve kurullarıyla sahip çıkamaya devam edeceğini vurguladı. Uyar, “Ülkemizin Ulusal Kurtuluş Savaşının ardından yaptığı devrimlerle batı medeniyetleri düzeyine getiren Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

CUMHURİYET ÇAĞDAŞLAŞMA HAMLESİDİR

Urla Kaymakamı Önder Can Türkiye Cumhuriyetinin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu vurguladı. “Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen büyük Türk milleti bağımsızlığına kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşını tarihte benzeri görülmemiş kahramanlıkla ve zaferle taçlandırmıştır” dedi. Urla Kaymakamı Önder Can konuşmasına şöyle devam etti;

“Cumhuriyet, ülkemiz için sadece yönetim şekli değildir. Aynı zaman da tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Cumhuriyet, getirdiği yeni bakış açısıyla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasi hayatımız görülmemiş bir dinamizm kazanmıştır. Sevgili öğretmenler, bilginin en önemli güç olduğu günümüzde, bilimin ışığında erdemli insanlar yetiştirmek hedefiyle gelecek nesilleri şekillendiriniz. Sizler Cumhuriyetimizi koruyacak ve yüceltecek nitelikli bireyler yetiştirdikçe, Cumhuriyetimizin nice yıldönümlerini huzur ve mutlulukla kutlayacağız.”

Günün anlam ve önemini vurgulayan şiirlerin okunmasının ardından tören, Halk Oyunları, “Atatürk’ün Çocukları” Cumhuriyet Korosu ve Cumhuriyet Tablosu ile renklendi. 

Coşkunun, sevincin ve duygusallığın yaşandığı Cumhuriyet Bayramı programı, tören geçişi ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.