Urla'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Urla'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük bayramı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Urla’da binlerce kişinin katılımıyla kutlandı.

Mustafa Kemal Paşa Caddesi, Urla 12 Eylül İlköğretim Okulu önünden başlayan ve Urla’yı aydınlatan Fener Alaylı yürüyüşü, Urla Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Cumhuriyet sevdalısı Urlalıların katılımıyla başlayan yürüyüşte binlerce insan, ellerinde Türk ve Atatürk Bayraklarıyla tek ağızdan marşlar söylediler. Yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’na gelen kalabalık hep bir ağızdan coşkuyla İstiklal Marşı’nı okudu.

Fener Alayı yürüyüşünün ardından Zeynep Casalini konseri gerçekleşti. Meydanı dolduran Urlalılar Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Urlalılara unutulmaz bir gece yaşatan Zeynep Casalini’ye teşekkür ederek çiçek takdim etti. 

 “İYİKİ CUMHURİYETİN ÇOCUĞUYUM”

“İyi ki Mustafa Kemal’in kurduğu Cumhuriyet’in yetiştirdiği kadınım. İyi ki ben Cumhuriyet’in çocuğuyum” diyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Atamıza Cumhuriyeti kurup 95 yıldır hiç eskimeden koca bir çınar gibi bizi birleştirdiği için teşekkür ediyorum. Bizim en büyük değerimizdir Cumhuriyet. Bize bırakılan en güzel hediyedir. Ülkemizin Ulusal Kurtuluş Savaşının ardından yaptığı devrimlerle batı medeniyetleri düzeyine getiren Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz Cumhuriyetimizin öz değerlerine sonsuza dek sahip çıkacağız” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.