Urla'da "En iyi Narkotik Polisi; Anne" projesi

Urla'da "En iyi Narkotik Polisi; Anne" projesi

Urla Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçme konusunda anne duyarlığından faydalanmak amacıyla “En iyi Narkotik Polisi; Anne” projesi, hayata geçirildi.

Urla Kaymakamlığı tarafından Haziran ayında hayata geçirilerek etkin çalışmalara başlatıldı.

“En İyi Narkotik Polisi; Anne” Proje ve kampanyasının temel amacı, uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yoları ve önerileri gibi konularda, anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve farkındalıkların arttırılmasıdır.

a29831a6-d55f-49b1-9d24-a24e551b5d07.jpg

Anneler aracılığı ile, uyuşturucu kullanımının erken tespiti ve bağımlılık sarmalına yakalanmadan çocuğa müdahale edilmesi de kampanyanın hedeflerinden biridir.

Bu kapsamda Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Temmuz ayı içerisinde de Sanat Sokağı başta olmak üzere, halkın yoğun olduğu bölgelerde düzenlenen etkinliklerde annelerimizi bilinçlendirmek için broşür ve “en iyi narkotik polisi anne” logolu maskeler dağıtıldı.

8eb1a31c-f9b4-44c3-bfa5-fe39c9e0d4f5.jpg

Yine proje kapsamında en fazla anneye ulaşabilmek adına Emniyette görevli Narko Rehberler vasıtasıyla İlçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan anne ve anne adaylarına , Hakan Çeken Kültür merkezinde eğitim verilerek uyuşturucu kullanan genç ve çocuklarımıza en yakın olan annelerimizden narkotikle mücadelede emniyet güçlerine yardımcı olmaları istenildi.Etkinlik sonunda İlçe Emniyet Müdürü Zeynep Erdoğan, konuşmacılara teşekkür edip çiçek verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.