Urla'da Hıdrellez Coşkuyla Kutlandı

Urla'da Hıdrellez Coşkuyla Kutlandı

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, tüm halkların Hıdrellez Günü'nü kutladı.

Baharın uyanışı ve  Hızır ile İlyas Peygamberlerin her yıl buluştuklarına inanılan “ Hıdrellez Şenliği ” Urla Demokrasi Meydanı’nda coşkuyla kutlandı.

Urla Belediyesi ve Urla Roman Kültürü Sosyal Yardımlaşma ve Halk Oyunları Derneği işbirliğiyle gerçekleşen şenliğe Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Türk Kızılayı Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık ve Urlalılar katıldı.

TÜM HALKLARIN HIDRELLEZ GÜNÜ KUTLU OLSUN

Medeniyetler coğrafyası Anadolu’da kültürel çeşitliliği hoşgörüyle yoğuran bizler için yaşamın tazelenmesidir, Hıdrellez. Kısmet, sağlık, bereket ve dertlere derman demektir. Yazın bereketli günlerinin gelişini kutladığımız gündür diyen Başkan Uyar;  “Bugünkü dertlerin ve duaların, dünya barışı ve huzurunda birleşmesi umuduyla bu ortak kültürü paylaşan tüm halkların Hıdrellez gününü kutluyorum” dedi.

Urlalılar'la birlikte baharın uyanışını kutlayan Uyar ateşten atlayarak herkesin kalbinden geçen tüm dileklerin gerçekleşmesi temennisinde bulundu.

efa60459-1850-49fd-b7d4-44cabf83ded5

ATEŞTEN ATLANDI DİLEKLER TUTULDU

Geleneksel olarak her yıl kutlanan şenlikte dilekler tutularak dilek ağacına asıldı, hep bir ağızdan şarkılar söylendi. Hıdrellez coşkusu tüm Urlalıların içini ısıttı. Black and White grubunun şarkılarına eşlik eden Urla halkı, gönüllerince eğlenerek yeni bir yılda gerçekleşmesini istedikleri dilekler için ateşten atladılar. Urlalı Roman kızlardan oluşan Roman Ateşi Grubu’nun gösterisi ile canlanan şenlik, renkli görüntülere sahne oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.