URLA’DA KADINLAR ARTIK DAHA GÜÇLÜ

URLA’DA KADINLAR ARTIK DAHA GÜÇLÜ

Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi işbirliği ile düzenlenen  “Liderlik Eğitimi”nin değerlendirme toplantısı Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın katılımıyla Urit Sosyal Etkinlikler Salonu

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı tarafından hazırlanan “Liderlik Eğitimi” ile Urla Belediyesi sosyologu Ferda Yapıcı Çelik ve Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Başkanı Duriye Kayserlioğlu 200 kadına ulaştı. Eğitimler sayesinde kadınlar Urla’da güçlerine güç katmaya devam ediyor.

Balıklıova, Zeytineli, Barbaros, Zeytinalanı, Çeşmealtı, Urla Merkez ve Torasan’da uygulanan ve her mahallede kadın liderler yaratmayı amaçlayan eğitime katılan kadınlar, toplantıda sosyal ağ oluşturarak hem birbirlerini tanıdılar hem de eğitimi değerlendirdiler.

Kadınları güçlendirme ve karar alma mekanizmalarına katılımlarını sağlamayı amaçlayan kursta, konular etkili iletişim temelinde ve yatay liderlik anlayışını merkeze alan bir anlayışla işlendi. Kadınların toplumdaki konumlarını, toplumsal cinsiyet eşitliğini, ortak amacı belirlemek için gereken ilkeleri, kadın haklarını ve kadınların örgütlenmesini öngören konularla kadınların güçlenmesi sağlanmaya çalışıldı.

HEPİMİZ BİRİZ

Ben yaşadığım ve doğduğum kente ne yapabilirim diye düşünerek bu işe başladım diyen Başkan Sibel Uyar, kadınlara öncelikle kendilerine güvenmeleri gerektiğini söyledi.  Uyar; “ Biz hepimiz biriz. Derdimiz ortak, tasamız ortak, sevincimiz ortak. Farklılıklarımızla güzeliz. Beraberken güzeliz. Hep birlikte ses getiriyoruz. Siz hepiniz çok büyük değersiniz. Yeter ki değerinizin farkına varın. Birlikten kuvvet doğar. Hepimiz aynı gemideyiz. Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi hiç kimsenin değil ama hepimizin. Hep birlikte üretelim. Örgütlü topluluk olarak beraber çok güzel işlere imza atalım. Biz sizlerin her zaman yanındayız” sözlerine yer verdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Türkiye’deki Kadınlar Birliği’nin tüm şubelerinin Urla’da buluşacağını söyleyen ve Urlalı kadınlara seslenen Uyar: “Hepiniz ev sahibisiniz. Kadın arkadaşlarımıza Urla’da neler yaptığımızı anlatacağız” dedi.

Kadınların bir arada olduklarında daha da güçlü olduğunu söyleyen lider kadınlar, eğitim sayesinde proje yazmayı öğrendiklerini, sosyalleştiklerini, üretim yaparak para kazandıklarını, kendilerine güvenlerinin arttığını, cesaretlendiklerini söylediler.

Başkan Sibel Uyar, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Başkanı Ayşe Temiztaş ve Urla Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Derya Çağan kursiyerlere katılım belgelerini verdiler.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.