Urla'da "Pembe de Bizim Mavi de Bizim" etkinliği

Urla'da "Pembe de Bizim Mavi de Bizim" etkinliği

"Pembe de Bizim Mavi de Bizim" etkinliği Urla Eski Tamirhane Binası’nda gerçekleşti.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bütün renklerin kadına ve erkeğe ait olduğuna dikkat çekmek ve velilerin çocuk gelişimi ile ilgili soruların uzmanlar tarafından cevaplandırıldığı ‘’Pembe de Bizim Mavi de Bizim’’ etkinliği Urla Eski Tamirhane Binası’nda gerçekleşti. 

Urla Belediyesi, Urla Kent Konseyi ve Deniz Yıldızı Özel Eğitim/Rehabilitasyon&Psikolojik Danışma Merkezi işbirliği ile düzenlenen etkinliğe Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar,21. Dönem Milletvekili Türkan Miçooğulları, Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Adalı, kent konseyi üyeleri, öğrenciler, veliler ve Urla halkı katıldı.            

Uzm. Psk. Şeyma Gürnal “Çocukluktan Yetişkinliğe Toplumsal Cinsiyet Rolleri”ni Yrd. Doç. Dr. Füsun Çoban Döşkaya ise  “Okul Öncesi Çocukları İstismardan Koruma Yöntemleri”  hakkında aileleri bilgilendirdiler. 

KADIN GİBİ KADIN DEMEK GEREKİYOR 

Urla’nın ilk kadın Belediye Başkanı olan Sibel Uyar: “Bugün burada pembe de bizim mavi de bizim diyoruz. İyi bireyler yetiştirmek için cinsiyet ayrımcılığına yer vermememiz gerekiyor. Kadının iyi olduğunu söylemek için erkek gibi kadın söylemleri kullanıyoruz. Bu benim içimi acıtıyor. “Erkek gibi kadın” demek yerine “Kadın gibi kadın” demek gerekiyor. Bugünde olduğu gibi birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukları aşabileceğimize inanıyorum” ifadelerine yer verdi. 

YASALAR KAFALARI DEĞİŞTİRMİYOR

Pembe rengin kadına, mavi rengin erkeğe ayrıldığı bir toplumdayız diyen Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır: “Renklere göre roller veriliyor. Bunları düzeltmediğimiz sürece kadınlar şiddete maruz akılıyorlar, ne toplumsal hayatta ne de siyasi hayata istedikleri ve hak ettikleri konuma gelemiyorlar. Küresel bir salgın halinde hem kadınlar hem de çocuklar şiddete maruz kalıyorlar. Yasalar kafaları değiştirmiyor. Çünkü töreler değişmiyor. Önemli olan algının değişmesi. Ve buna eşlik edecek mekanizmaların kurulması” diye konuştu.  

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününe” dair düzenlenen etkinliklerde “şiddet” kelimesine yer vermemeye özen gösterdiklerini ve sadece ebeveynler için değil çocukların geleceği içinde çalışmalar yaptıklarını dile getiren Urla Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Çiğdem Adalı : “Çocuklarımız için yapabileceğimiz en güzel ve en önemli davranış kendimizi sevmeyi öğrenmektir çünkü çocuklarımız her zaman bizleri, biz büyüklerini model alırlar. Çocuklarımıza değerli olduklarını ve herhangi bir karşılığı olmaksızın sevgiyi hak ettiğini göstermeliyiz. Ancak bunları yapabildiğimiz zaman, onlar da daha iyi bir hayatı yaşarlar ve işte o zaman dünya yaşanası bir dünya olur.” dedi.

Uzm. Psk. Şeyma Gürnal ve Yrd. Doç. Dr. Füsun Çoban Döşkaya’ya teşekkür plaketlerini Başkan Sibel Uyar ve Canan Balkır verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.