Urla'da polisten polise operasyon! 43 gözaltı

Urla'da polisten polise operasyon! 43 gözaltı

İzmir Urla'da hareketli saatler.

İzmir merkezli 15 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, 39'u polis, 4'ü sivil toplam 43 kişi gözaltına alındı. İzmir'in Urla ilçesinde ise gözaltındaki 34 kişiden 26'sı tutuklandı.

Gözaltındaki sivillerin, İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki şube müdürlüklerinden sorumlu oldukları ve talimatlarıyla buradaki faaliyetleri yönlendirdikleri ortaya çıktı.

FETÖ/PDY soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatıyla Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir merkezli 15 ilde operasyon yaptı. Operasyonlarda 39'u polis, 4'ü sivil toplam 43 kişi gözaltına alındı. Soruşturma dosyasında 61 kişinin isminin bulunduğu, 5'inin halen başka suçlardan cezaevinde bulunduğu, 5'inin firarda, 4'ünün yurt dışına çıktığı tespit edildi. Gözaltına alınıp İzmir'e getirilen FETÖ üyelerinden sivil olanların, Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki şube müdürlüklerinden sorumlu oldukları ve talimatlarıyla buradaki faaliyetleri yönlendirdikleri ortaya çıktı. Polislerin de bu kişilerin talimatları doğrultusunda, çalıştıkları saptandı.

URLA'DA 26 KİŞİYE TUTUKLAMA

İzmir'in'in Urla ilçesinde, "Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 34 kişiden 26'sı tutuklandı. 4'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 8 şüpheli ise serbest bırakıldı. Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu belirlenen kişi, işyeri, dernek, yurt ve diğer kurumlara yönelik düzenlenen operasyonlarda İ.H.Ç., K.G., H.Ö., H.S., A.B., K.A., A.G., A.E., M.M.B., Ş.A., S.N., Ş.S., S.A., S.S., H.G., K.N.H., H.K., E.B., B.S., H.H.A., M.U., E.G., M.B., C.D., M.C., A.Z., M.D., K.Ş., C.K., R.E., H.W., Ç.B., Ö.K.V. ve U.A. gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 6 kişinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Polisteki, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 26'sı tutuklandı. Diğer 8 şüpheli arasındaki K.A., A.B., M.D. ve M.C. adli kontrol şartıyla, Ç.B., Ö.K.V., H.W. U.A. ise savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.