Urla'da tarhanalar ihtiyaç sahipleriyle paylaşılacak

Urla'da tarhanalar ihtiyaç sahipleriyle paylaşılacak

Urla Belediyesi ve Zeytinler Köyü’nün kadınları tarafından “Sofraların Sultanı” olarak bilinen tarhana yapımı gerçekleşti.

Urla’nın bereketli topraklarının ürünleri, ninelerin tariflerine göre yoğruldu. Dayanışmanın gücü ve emeğiyle gerçekleşen tarhana yapımına Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar da eşlik etti. Geçmişten günümüze anneannelerden öğrenilen mutfak kültürünü Urla’da yaşatmak istediklerini dile getiren Başkan Uyar, köy sakinleri ile sohbet etti.

Kültürümüzün en önemli geleneği olan ve her sene sonbaharda farklı tariflerle de olsa her evde yapılan tarhananın yapımında köy sakinleri birlik ve beraberliğin gücünü bir kez daha gösterdiler. 

“KÜLTÜRÜMÜZ UNUTULMASIN İSTİYORUZ”

Etkinlikte konuşan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Biz köy hayatını devam ettirmeyi hedefliyoruz. Biz kültürümüzü devam ettirmek istiyoruz. Çok güzel bir kültüre sahibiz. Mutfak Kültürümüz unutulmasın istiyoruz. Çocuklarımız fast food la değilde tarhanayla büyüsün istiyoruz. Onun yapımına harcanan emeği görsün istiyoruz” dedi.

Konuşmasına devam eden Başkan Sibel Uyar şunları söyledi: “Geçen senelerde de yaptık. Bir köylümüzün evinin bahçesinde yapıyorduk. Bu sene biraz büyütelim herkes görsün istedik. Bu bizim kültürümüz çünkü. Yapılarken çok eğleniyorduk. Onun yapımındaki konuşmalar bizim kültürümüzü anlatıyor. Birbirimizden çok şey öğrendik.”

Zeytinler Köyü Muhtarı İhsan Özdemir ise; “Başkanımız Sayın Sibel Uyar’a çok teşekkür ediyorum. Onun sayesinde burada bu güzel etkinliği gerçekleştiriyoruz.  Bu ilk olarak ihtiyaç sahiplerine yardım olarak başlattık. Her geçen sene üzerine birşeyler kattık. Bu sene gerçekten çok güzel oldu. Festival havasında oldu. İnşallah önümüzdeki senelerde daha güzel olacak” dedi.

Başkan Sibel Uyar, Köye kurulan üretici stantlarını da tek tek gezerek bol kazançlar diledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.