Urla'da Üreticinin Yüzü Güldü

Urla'da Üreticinin Yüzü Güldü

Üç gün süren Uluslararası 3. Urla Enginar Festivali 100 binlerce konuğu ağırlarken festivale katılan üreticiler, esnaf ve halk festivalin çok başarılı biçimde gerçekleştiğini belirtti.

Enginar üreticisi Berat Kaya, “üç günde yoğun emeklerle yetiştirdiğimiz enginarlara yoğun ilgi vardı. Başkanımızın bu projesiyle üreticimizin yüzü güldü” dedi.

Bu yıl 3.sü düzenlenen Enginar Festivali’ne ilk kez katıldığını söyleyen Gamze Öztiziz; “Geçtiğimiz iki yıl katılmamıştım. Pişman oldum desem yalan söylemiş olmam. Muazzam bir kalabalık var. Satışlarımız çok iyi gidiyor. Başkanımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Enginar Festivali için Bursa’dan geldiğini belirten Filiz İlhan, festivalin çok güzel olduğunu, enginarın her halinden tattığını, eğlenceli bir haftasonu geçirdiğini söyledi.

Enginar üreticisi olan Elif Tokatlı, üç gün içerisinde 8 bin enginar sattıklarını, enginarın tezgahlarında çok az kaldığını söyledi.
Bu güzel festival için Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a çok teşekkür eden üretici Serdar Kazan, “Süper üç gün geçirdik. Bu yıl daha güzel ve daha kalabalık oldu. 15 bin enginar sattım. Günde bin tane enginar soyuyorum. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.
Esnaf Sibel Aslan ise; “Her geçen yıl daha da güzelleşiyor festival. Tabaklarımız, tencerelerimiz boşaldı. Satışlarımız çok iyi gidiyor. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Demet Akbağ’dan tam not
Sanatçı Demet Akbağ TV programcısı, kardeşi Sedef İybar’la birlikte yemek yaparak Urlalılarla keyifli dakikalar geçirdi. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a da teşekkür eden Demet Akbağ enginar festivali gerçekten harika gelişmelerle devam ediyor dedi. Başkan Uyar’ın çabalarıyla oluşturulan otantik sahne tasarımına da hayran kalan Demet Akbağ bir dahaki yıl bu alanda teyatral gösteri yapsam iyi olur dedi.

TEKİN ESNAFI KUTLADI
Festivalin üçüncü gününde Cumhuriyet Meydanında gezerek esnafı kutlayan CHP İstanbul Milletvekil,i Gürsel Tekin; “Çok keyifli bir festival. Kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Festivalde çok başarılı. Üreticiler ve esnaf çok mutlu. Herkes binlerce enginar satmış. Enginarın tüm Türkiye’ye yayılması gerek. İzmir ve Urla’nın buna öncülük yaptığını görüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İlçe Belediye Başkanımıza bu güzel festival için teşekkür ediyorum” dedi.

MALGACA PAZARINDA ÇOCUKLARA EĞLENCE
Enginar Festivali kapsamında çocuklar Malgaca Pazarına kurulan “Çocuk Enginar Bahçesi”nde eğleniyorlar. Yüz boyama, taç yapma, resim yapma gibi etkinliklerle çocuklar festivalde keyifli vakit geçiriyorlar. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.