Urla'dan Ankara'ya çağrı: İthal aday istemiyoruz!

Urla'dan Ankara'ya çağrı: İthal aday istemiyoruz!

Urla’da gerçekleştirilen Urla'nın Sesi Yerel Seçim Panelinde, katılımcılar Urla’ya ‘ithal’ aday istenmediği konusunda fikir birliğine vardı.

Yerel seçimlere sayılı bir zaman kala Urla, aday adaylarının rekor sayıda olduğu ilçeler arasında yer aldı.

Urla Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Urla'nın Sesi Yerel Seçim Panelinde, siyasi partiler, sivil toplum, odalar ve dernek temsilcileri, muhtarlar ve Urlalı vatandaşlar yer aldı.

whatsapp-image-2023-12-05-at-09-43-14-001.jpeg

Panel, Hadi Basman başkanlığında gerçekleşti.

Panelde; kanalizasyon, trafik, ulaşım, alt yapı sorunlarının çözülmesi, sportif faaliyet destekleri, tarihi dokunun korunması, su, elektrik sorunları, çevre kirliliğinin önlenmesi, sokak hayvanlarının yaşam şartlarının iyileştirilmesi konular yer aldı.

URLALI ADAY

Öte yandan panele katılanlar, yerel seçimler yaklaşırken Urla’da aday aday sayısının fazlalığına dikkat çekerek, belediye başkan adayının Urla’dan seçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Panelin yoğun katılımla gerçekleştiğine dikkat çeken Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Birol Aydınhan, “Tüm siyasi partilerin Urla halkının bu hassasiyetine özen göstermeleri gerekiyor. Ayrıca esnaf temsilcilerinin de Urla Belediyesi Meclisinde yer alması, ilçeye daha verimli hizmetler verilmesinin önünü açacaktır” cümleleri ile adayın önemine dikkat çekti.

whatsapp-image-2023-12-05-at-09-43-14-3-001.jpeg

Aydınhan konuya ilişkin olarak şunları aktardı; “Bu şekilde esnafa yerelde verilen önemli hizmetlere imza atıyor, kesimin önünü açacak çalışmaları planlıyorlardı. Fakat mevcut kanunlara göre esnaf idarecileri artık odalardaki görevlerinden ayrılmadan aday olamıyorlar. Bu durumu demokratik bulmuyoruz. Yerel yönetimler halkın temsilcilerinden seçilir ama bu şekilde yerel yönetimler halkın çoğunluğunu oluşturan esnaf sanatkarlardan mahrum bırakılıyor. Bu bir tezat. Esnaf meclis üyeleri sadece bizim camiamıza değil tüm Urla halkına hizmeti en iyi şekilde verir. Neticede esnaf da halkın içinde hem üretici hem tüketici olarak yaşayan, aileleriyle bu ilçede geçinen, barınan büyük bir kesim. Urla’nın gelişmesi için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır esnaf temsilcilerine siyasi partilerin daha fazla ilgi göstermesi gerekiyor.”

"DENEYİMLİ VE YEREL BİRİ OLMALI"

Aydınhan Urla dışından gelen aday adaylarına tepkisini ise, “Urla’nın ihtiyaçlarını, çehresini, kimliğini bilmeyen, tek başına sokağa çıksa belediyeyi bulamayacak aday adaylarından ilçeye hayır gelmez. Urla turizm alanında Türkiye’nin gözde merkezlerinden biri oldu. Başkan adayı da hem ilçenin sorunlarını iyi bilen hem de yazın gelen misafirlere kaliteli hizmetler sunarak ilçenin gelişiminin önünü açan deneyimli ve yerel biri olmalı.

Hiçbir partinin Urla’yı çantada keklik olarak görmemeli. Biz kendi insanlarımız tarafından yönetilmek istiyoruz. Toplum, bu ilçenin dinamiklerini, hassasiyetlerini, yıllardır yapılamayanlarını, ihtiyaçlarını iyi bilen, olumsuzlukları bizzat yaşayan ve kolay ulaşabileceği tanıdık bir başkan istiyor. Halkın beklentilerini göz ardı eden partilerin yerel seçimlerde Urla’da şansı olmayacaktır” cümleleri ile dile getirdi.

whatsapp-image-2023-12-05-at-09-43-14-2-001.jpeg

PANEL SONUÇ BİLDİRGESİ YAYINLANDI

Panelde konuşmaların ardından sonuç bildirgesi yayınlandı. Bildirgede şu ifadeler yer aldı; “Seçimlerde sistematik sorunlar vardır. Bu gün ilçemizde yaşanan, içinden çıkılamayan sorunlar ve bu sorunlardan doğan olumsuzluklar, siyasi partilerin aday belirleme sürecindeki demokrasi çizgisinden uzaklaşmasından kaynaklanmaktadır. Adayların seçimi konusunda çok uzun yıllar demokratik uygulamalar bırakılmış, doğru olmayan anketlerin, sonuçları görünmeyen yoklamaların ardına sığınarak tepeden inme adayları milletin önüne koyup "bunlardan birini seçeceksiniz" diye dayatılmaktadır. Demokrasi halkın yönetime kısmen katılımı demektir. Bu, seçim öncesi aday belirleme aşamasını da demokrasinin temelini oluşturmaktadır. Adayların halk tarafından seçilmesi şarttır. Yerel seçimlerde de, genel seçimlerde de ön seçimler yapılması demokrasinin işlemesi açısından son derece önemlidir. Belediye başkan adaylarını halkın belirlemesi son derece kıymetlidir. Yerel seçimde başkan adayının yerel olması; Seçilme hakkı ile ilgili; "Biz kendi insanlarımız tarafından yönetilmek istiyoruz" yaklaşımı ile ilgili talepler olmuştur. Bu talep; toplumun, bu ilçenin dinamiklerini, hassasiyetlerini, yollarını, çukurlarını, sorunlarını, yıllardır yapılamayanlarını, ihtiyaçlarını iyi bilen, olumsuzlukları bizzat yaşayan bir başkan istendiği olarak değerlendirilmiştir. Temelde halkımız yerel seçimlerde, bu ilçenin her karışını bilen, insanlarını tanıyan bir belediye başkanı istemesinin hakkı olduğunu düşünüp; bu hakka da saygı gösterilmesi şiddetle istemektedir. Bu kapsamda belediye başkanı olarak yerel bir hemşerimizi makamda görmek istiyoruz. Partilerin de bu haklı isteğe saygı göstermesi beklenmektedir. Belediye yönetiminde Şeffaflık Urlanın geçmişten günümüze yönetimlerin şeffaf olmayışı, hesap verilmemesi, katılım sağlanmadan sadece meclis üyeleri üzerinden karara gidilmesi ile ilgili sorunlar yaşanmakta olup katılımcı ve şeffaf yönetim talep edilmektedir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.