Urla'dan İskele’ye iki büyük yatırım daha

Urla'dan İskele’ye iki büyük yatırım daha

Urla’nın İskele Mahallesi’nde gerçekleştirilen kıyı düzenlemesinin devamında iki yeni tesis daha yapılacak

İskele kıyısında bulunan Tanju Okan Parkı tematik ögelerle baştan sona yenilenecek. Tanju Okan Parkı’nın hemen arkasındaki alanda ise basketbol ve tenis sahalarının da içinde yeraldığı tesisin yapım çalışmaları başladı.

Uzun yıllardır özellikle SİT kararları sebebiyle yatırım yapılamayan, varolan tesislerin de benzer nedenlerle yenilenmesine olanak sağlanamayan İskele bölgesinde çalışmalar ardarda gerçekleşiyor.

İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları’nı Koruma Kurulu’nun da izniyle Tanju Okan Parkı arkasında “Spor Tesisi” çalışmaları başladı. Alanda 2 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası spor alanı çevresinde yürüyüş yolları, tribün, dinlenme ve oturma alanları, koşu parkurunun içerisinde yeralacağı tesis yanında 100 araçlık otopark yapılacak. 

Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılacak çalışmaların ikinci aşaması ise Tanju Okan Parkı’nın yenilenmesi olacaktır. Tanju Okan Parkı düzenlemesinde ise özel tasarım çocuk oyun grubu, sahne ve oturma alanı, kare ve dairesel oturma birimi, bisiklet yolu, dairesel süs havuzu yapılacak. Parkta Tanju Okan’ın şarkılarından alınan sözler özel aydınlatma ile yansıtılacaktır. Parkın ana teması müzik olacaktır. Okan’ın heykeli etrafında ise bir anıt ve ses sistemi tasarlanmıştır.

Pazaryeri de yenilenecek

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İskele bölgesinde ilk bölüm çalışmalarının tamamlanmasının ardından spor merkezi yapımına başlandığını belirtirken, “Bu yatırım bölgemizin önemli bir eksiğini giderecektir. Spor tesisleri aynı zamanda dinlence alanı olarak Urlamız’a yakışır bir yatırım olacak. Ayrıca burada yaşayan yurttaşlarımızın ve esnafımızın da titizlikle üzerinde durduğu Tanju Okan Parkı yenilenmesi süreci de başladı. Parkımız sanatçımızın adına yakışır biçimde yenilenecek” dedi.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, bu bölgede bulunan İskele Pazaryeri’nin de koruma kurulunun izin verdiği koşullarda modernize edileceğini belirtirken, “İskele Mahallemiz uzun süre fiziksel düzenleme yapılmayan bir mahallemiz. Dönemimizdeki çalışmalarımız ile İskele bölgemiz kent dışından gelen konuklarına da hizmet verecek” diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.