Urlalı Öğrencilerin Fidan Dikim Şenliği Alkış Topladı

Urlalı Öğrencilerin Fidan Dikim Şenliği Alkış Topladı

Kaymakam Demiryürek ve Başkan Uyar da konuşmalar yaptı.

İzmir İnner Wheel Derneği ve Çeşmealtı Perihan Mahmut Celalettin Demirgüreş Okulu işbirliğiyle fidan dikimi şenliği gerçekleşti. Daha yaşanabilir bir dünya için fidan dikiminin gerçekleştiği şenlikte, ağacı seven, doğaya duyarlı çocukların yapmış oldukları gösteriler ise büyük alkış aldı.

e9685adf-6a28-478e-bf20-333b73ea8c9e

Okul bahçesinde düzenlenen şenliğe Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, İzmir İnner Wheel Derneği Başkanı Özden Ünver, Dernek Üyeleri, Parti temsilcileri, hayırseverler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Şenlikte, öğrencilerin atık malzemeler defilesi, birçok ağacın tanıtılıp öneminin vurgulanması, Otistik çocuklar eğitim merkezi sınıfı öğrencilerinin “tohumlar fidana, fidanlar ağaca dönmeli yurdumda” adlı şarkıyı seslendirmeleri ve ritim grubunun gösterileri yer aldı.

“AĞAÇLARIMIZIN KIYMETİNİ BİLELİM”

Çukurova’da, ağacın, yeşilin, tabiatın içinde büyüdüm. Portakal ağacının çiçeğinin çok güzel kokusu olduğunu iyi bilirim sözleriyle konuşmasına başlayan Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek: “Toroslarda, yaylarda çam ağacının altında birkaç saat geçirmenin ne büyük keyif olduğunu, bu dünyaya ne büyük nimet olduğunu iyi bilirim. Nar ağacının çiçeğinin dünyanın en güzel kırmızı çiçeği olduğunu bilirim. Çok şanslı coğrafyada yaşıyorsunuz. Zeytin gibi güzel bir ağaca sahipsiniz. Ağaçlarımızın kıymetini bilelim. Ağaçlarımızı korumalıyız. Onları korumanın en önemli şartı da enerjiyi tasarruflu kullanmamızdır. Bu güzel projeler için emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“TEK AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZA GÜZEL BİR DÜNYA BIRAKMAKTIR”

PMC Demirgüreş Okulu Müdürü Serpil Bıyık ise: “Biz doğayı emanet aldık. İşte bu yüzden çocuklarımıza daha yeşil ve daha güzel bir dünya bırakmak tek amacımızdır. Biz insanoğlu doğaya karşı verdiğimiz savaşı artık durdurmalıyız. Çünkü toprak cömerttir. Ona bir tohum verirsiniz, size tüm dünyayı doyuracak kadar ürün verir. Ona bir fidan dikersiniz size kocaman bir orman verir. Bundan dolayı yeşile önem verdiği için, bu konuda birçok projelere imza attığı için İzmir İnner Wheel Derneği’ne teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İzmir İnner Wheel Derneği Başkanı Özden Ünver’e, Otistik çocuklar eğitim merkezi sınıfının oluşturulmasında emeği geçen Burçin Kıpman’a ve Okula desteklerinden dolayı Avni Avcı’ya Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Başkan Sibel Uyar ve İzzet Gündüz tarafından plaket takdim edildi.

Plaket takdiminin ardından ise Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, Başkan Sibel Uyar ve İzzet Gündüz öğrencilerle birlikte okulun bahçesine ilk fidanı diktiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.