Urlalılar “Yeni Hayat” ile organ bağışladı

Urlalılar “Yeni Hayat” ile organ bağışladı

Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu, organ nakli olduktan sonra yeniden yaşama tutunanların hikayelerini anlattığı; “Yeni hayat” adlı belgeseli ile Urla Belediyesi’nin ev sahipliğinde Urlalılarla biraraya geldi.

Organ Nakli ile yeniden hayata dönenlerin Türkiye’deki ilk belgeselini çeken Tuluhan Tekelioğlu, Urlalılar ile buluştu. Tekelioğlu’nun yazıp yönettiği “Yeni Hayat” adlı belgesel, Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde vatandaşlara gösterildi. Etkinliğe, Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, 22.Dönem Milletvekili Türkan Miçooğulları, İzmirli Şarkıcı Ege, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda Urlalı katıldı.

Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde açılan organ bağışı standında, Urla’dan katılım yoğun oldu. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’da standa gelerek organlarını bağışladı.
 
SİBEL UYAR: “FARKLI BEDENLERE HAYAT OLALIM”
 
Bugün çok mutluyum. Çünkü insanın insana vereceği en güzel hediye yeni hayattır” sözleriyle konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar “Böbrek hastasıyken su içememenin ne kadar zor olduğunu çok iyi bilirim. Yeni Hayat belgeseli beni çok etkiledi. Binlerce kişi şuan organ nakli için bekliyor. Ben Urlalı hemşehrilerimin bu konuda duyarlı olacağına ve elinden geleni yapacağına inanıyorum. Bir hayat kurtarmak kadar güzel bir şey yoktur. Hepimiz bir gün toprak olup gideceğiz. Ama gelin organlarımızın toprak olmasına izin vermeyelim. Yapacağımız bağışlarla organlarımız farklı bedenlere hayat olsun” şeklinde konuştu. 
 
Urla Kaymakamı Önder Can: “Çok etkileyici bir belgeseldi. Tuluhan Hanıma ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Maalesef toplumumuzda yeteri kadar anlatılmayan bir konu. Urlamız pek çok alanda Türkiye’ye örnek teşkil eden güzel işlerin yapıldığı bir yer. Bunun gibi son derece önemli, insani bir durumda da Urla’nın kendi üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Bende bugünden sonra inşallah bulunduğum her yerde bunu anlatmaya gayret edeceğim.
 
İlgiyle izlenen 40 dakikalık belgesel gösteriminin ardından konuşma yapan Tuluhan Tekelioğlu, Türkiye’de organ bulunamadığı için her gün 10 kişinin yaşama veda ettiğine dikkat çekti.  “Yeni Hayat” belgeselini Babasının geçirdiği kalp rahatsızlığı ve bypass ameliyatı sonrası çekmeye karar verdiği anlatan Tekelioğlu,” 1 ay refakatçi kaldığı hastanede gördüklerinin kendisini çok etkilediğini söyledi. Büyük bir hassasiyet göstererek organlarını bağışlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a ve diğer bağışçılara teşekkür eden Tuluhan Tekelioğlu, “Türkiye’de organ bağışçısı sayısı milyonda 3’tü, bu belgeselden sonra milyonda 5 oldu. Bu Benim için büyük bir mutluluk. Bugüne kadar 567 kişinin organ bağışı yapmasını sağladık. Hedefim bin. Bu rakama İzmir’de ulaşacağıma inanıyorum“ dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.