Uşak 5. Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na üretici hazır

Uşak 5. Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na üretici hazır

GL Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen Uşak 5. Ege Tarım ve Hayvancılık  Fuarı 5 Eylül'de kapılarını Kemal Öz Çok Amaçlı Kapalı Fuar Alanı’nda ziyaretçiye açacak.

Uşak 5. Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı öncesi, 50 bin üreticisiyle sektör güçbirliği ilan etti. Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, "Güçbirliği ilan ettik çünkü fuar demek yenilik demek, ilerlemek demek, verim artışı demek. Bu yüzden Uşaklı çiftçi fuarın yine gözdesi olacak" dedi. 

nafiz-midik2.jpg

Uşak Ziraat Odası Başkanı Nafiz Mıdık, tek amaçlarının üreticinin ufkunu açmak ve yeni teknolojilerden haberdar olmalarını sağlayarak onların işlerini kolaylaştırmak olduğunu söyledi. Mıdık  “Bu fuarla üreticilerimiz tarımsal anlamda yeniliklerle tanışacak, teknolojiyi yerinde görme imkanına sahip olacak” dedi. Fuarın şehir ekonomisine de dolaylı katkı sağladığına dikkat çeken Mıdık "Çiftçinin gittiği yerde bereket vardır. Fuara gelir şehir kazanır, fuarda yenilikle tanışır ve bunu üretimde kullanır ülke kazanır. Çiftçinin olduğu yerde herkes kazanır" diye konuştu. 

ahmet-yilmaz-001.jpg

Uşak İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yılmaz, Uşak’ın coğrafi konumu ve verimli arazileri ile Türkiye tarım ve hayvancılık sektörünün önemli merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Enerji ve yem fiyatlarındaki artışın süt üreticisini olumsuz etkilediğini söyleyen Yılmaz, “Bunun dengelenmesi gerekiyor. İşte bu fuar, üreticinin talep ve isteklerini de anlatacağımız bir fuar olacak. Ayrıca fuarımız, bitkisel ve hayvansal ürünlerin üretim ve işlenmesinde ihtiyaç duyulan yeni teknolojilerin tanıtılması açısından da çok önemli. Bu yüzden tüm üreticilerimizi fuarımıza davet ediyoruz" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum