Uşak Banaz’ın gerdanlığında geri sayım başladı

Uşak Banaz’ın gerdanlığında geri sayım başladı

Uşak Banaz’ın çehresini değiştirerek ilçeyi cazibe merkezi yapacak “Banaz Çayı Islah Projesi’nde adım adım sona yaklaşılıyor. 12 milyon liralık dev yatırımın yüzde 66’sı bitirilirken; Banaz şimdiden farklı bir görünüme kavuştu

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun özel talimatı ile başlanan ve Uşak-Banaz’ın çehresini güzelleştirecek “ Banaz Çayı Islah Projesi”nde sona yaklaşılıyor. İlçeyi hem taşkınlardan korumayı hem de modern bir görünüme kavuşturmayı hedefleyen dev yatırım’ın yüzde 66’sı bitirildi.
 
DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen proje de şu ana kadar 600 metrelik bölümde duvar imalatları ile taban kılavuz kanal imalatları tamamlandı ve 1 yaya köprüsü yapıldı. Çay üzerindeki araç geçiş köprüsü inşaatı ise devam ediyor.
 
Yaklaşık 12 milyon liraya mal olacak
 

Yaklaşık 12 milyon liraya mal olacak proje kapsamında 1100 metre uzunluğunda çift taraflı betonarme duvar; taban kılavuz betonu , 3 adet yaya geçiş köprüsü ve 1 adet de araç geçiş köprüsü inşa edilecek. 
 

Banaz’ın gerdanlığı olacak
 

İlçeyi taşkınlardan korumanın yanı sıra; bakımsız bir dere yatağından modern bir sosyal alan yaratmayı hedefleyen projede DSİ-Belediye işbirliğince tamamlanacak. Banaz Çayı yatağındaki inşaatlar tamamlandıktan sonra bölge yeşillendirilecek. Belediye ekiplerince dere kenarına yürüyüş ve bisiklet yolları; spor alanları inşa edecek. Vatandaşın hoş vakit geçirebilmesi için kafeteryalar açacak.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.