Uşak Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı can suyu olacak

Uşak Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı can suyu olacak

Uşak'ta düzenlenecek 5. Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı, sektörün kalbinin attığı yer olacak.

5.si düzenlenecek Uşak Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı sektöre can suyu verecek. Türkiye’de 16 bin üreticiyle hayvancılığın önde gelen merkezi Uşak'ta üretici, dört gözle hibe desteği beklerken, fuar üreticinin sesi olacak. 

GL Platform tarafından 5-8 Eylül 2019 tarihleri arasında Uşak'ta düzenlenecek 5. Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı, sektörün kalbinin attığı yer olacak. Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Aydoğan, bu yıl Uşak'ta tarım ve hayvancıların zorlu bir dönem geçirdiğini belirterek  yüksek girdi maliyetlerinin bunda etken olduğunu söyledi. Aydoğan "Yem fiyatları arttı, üreticiler yemi pahalıya alıyor, süt satışından da zararlarını karşılayamıyorlar” dedi. Yalnızca süt üreticilerinin değil arpa, buğday ekicilerinin de bu seneyi zararla kapattığına değinen Aydoğan “Fuarlar aslında tam da böyle bir dönemde lazım. Hepimize can suyu oluyor. Yüksek üretim için yeni teknolojiyi takip etmek önemli. Fuar hem bunu ayağımıza getirecek hem de ikili işbirliklerine imkan sağlayacak" dedi. Hayvancılık Kooperatifleri Uşak Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Özdemir üreticinin fuarda tarımla ilgili bütün ekipmanları,  dışarıdan daha makul fiyata temin edebileceklerini söyledi. 

fuar1.jpg

“TEŞVİKLERİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ”

Uşak İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Tarhan, ise Bakanlıktan yayınlanan yüzde 50 makina-ekipman hibe desteğini üreticiler olarak olumlu bulduklarını, ancak et üreticilerinin de verilecek hibe teşviklerini dört gözle beklediğini söyledi. Uşak 5. Ege Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın hep verimli geçtiğini belirten Tarhan “Çiftçilerin alışveriş yapması için fuarlar büyük fırsat. Tarla işleme ekipmanlarına, traktöre çiftçinin her zaman ihtiyacı var. Fuarlarda bu ekipmanları en uygun fiyatla alabileceğiniz yerler. Verimlerin azaldığı bu dönemde, tarım ve hayvancılıktan verim elde edebilmek için çiftçiler fuarları takip etmeli. Herkesi fuara bekliyoruz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.