Uşak “Eşmeli Göleti” gün sayıyor

Uşak “Eşmeli Göleti” gün sayıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun bir hayali daha gerçeğe dönüşüyor.

Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) kapsamında projelendirilen Uşak Eşme Eşmeli Göleti ve Sulaması’nın %92’si tamamlandı. 2018 yılı içinde bitirilecek proje üreticiye her yıl 900 bin lira daha fazla kazandıracak.

Ege tarımını güçlendirmek ve bölge ekonomisini kalkındırmak amacıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından bizzat hazırlanan Ege Gelişim Projesi ( EGEGEP) kapsamındaki Uşak Eşme Eşmeli Göleti ve Sulaması Projesi’nde sona gelindi.

% 92’si tamamlandı
 

Eşmeli köyünün 6.3 kilometre kuzeydoğusundaki Çürükler Deresi üzerine inşa edilen gölet “homojen toprak dolgu” tipinde planlandı. Temelden yüksekliği 27.3 metre olarak projelendirilen Eşmeli Göleti’nin gövdesi için yaklaşık 219 bin m3 dolgu yapıldı. % 92’si tamamlanan inşaatta gölet gövde dolgusu, dolusavak,ve dipsavak imalatları tamamen bitirilirken, sulama hattı imalatları ise devam ediyor.
 

Çiftçi 900 bin lira daha fazla kazanacak
 

850 dekar verimli tarım arazisini borulu-basınçlı sistem ile sulayacak “Eşmeli Göleti ve Sulaması Projesi” 2018 yılı içinde tamamlanacak. Bölgede ürün çeşitliliği ve verim artışı sağlayacak. Proje üreticinin cebine 2018 rakamlarıyla her yıl  900 bin lira daha fazla para girmesini sağlayacak.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.