Uşak Fuarında önce sağlık!

Uşak Fuarında önce sağlık!

Uşak 6. Ege Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı, 17-20 Eylül 2020 tarihinde kapılarını ziyaretçilere açacak. 

Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, sektörde ‘durmak’ kavramının olmadığına dikkat çekerek "Fuar, çiftçinin kendini geliştirmesi ve yatırımların çeşitlendirmesi için fırsat yaratacak" dedi. Fuar düzenleyicisi GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise “Fuarın girişinden çıkışına kadar her aşamada 'önce sağlık' diyeceğiz. Ülke olarak bu zorlu dönemden en az hasarla çıkabilmek için fuarlara ihtiyacımız var” dedi.

GL Platform tarafından Uşak’da 17-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek fuar, 50 bin çiftçinin bulunduğu kentte sektör temsilcilerine ev sahipliği yaparken genetik alandaki son yenilikler, yem sektöründeki gelişmeler ve en yeni tarım araçlarının tanıtımını da sağlayacak. Fuarda sektörün önde gelen firmaları, birlikler ve kooperatifler stant açacak, ayrıca yurt içi ve yurt dışı alıcılarla buluşma olanağı yakalayacak.

“Durmak” yok

Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer ise tarımın çeşitlenmesi, sektörel öneminin kavranması açısından Uşak 6. Ege Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı’nın büyük önem arz ettiğini söyledi. Tarım ve hayvancılık sektörlerinde ‘durmak’ kavramının olmadığını vurgulayan Sezer, üretime bu zorlu dönemde de hız kesmeden devam edildiğini belirterek “Kazanç ve verimliliğin artması, çiftçilerin kendilerini geliştirmesi ve yatırımlarını çeşitlendirmesi için bu fuara sahip çıkmaları gerekiyor” dedi.

TOBB denetleyecek

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan, 1 Eylül 2020 itibariyle fuarcılık sektörü için yeni bir dönemin başladığına dikkat çekti. Ticaret Bakanlığı'nın fuarların düzenlenmesine izin veren genelgesinin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin de uyulması gereken kuralları açıkladığını hatırlatan Ceylan, "Fuar alanında tedbirlerin alınıp alınmadığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği veya görevlendireceği Oda ve Borsa tarafından denetlenecek. Biz Uşak Fuarı'nda önce sağlık diyeceğiz. Fuarın girişinden çıkışına kadar bu konuda taviz vermemiz mümkün değil” diye konuştu.

Bir değil 3 metrelik mesafe

Bu kapsamda geçen yıla göre ziyaretçilerin farklı bir fuar ile karşılaşacağına dikkat çeken Ceylan "Fuar alanının tüm giriş ve çıkışları kişilerin birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenecek. Stant koridorlarımız bizim diğer fuarlara göre daha geniştir. Ancak Covid-19 tedbirleri kapsamında bu koridorlarımız bu kez en az 3 metre genişliğinde olacak. Fuar alanımıza giren ziyaretçi sayısı belirlenerek ziyareti kapasitesine ulaşıldığında yeni ziyaretçi alınmayacak. Sosyal mesafe kurallarına göre giriş ve çıkışlar yapılacak. Maske, mesafe ilk kuralımız" dedi.

Fuar alanında kalabalık olmayacak

Ceylan, stantların önündeki zemine sosyal mesafenin korunmasını sağlayacak işaretlerin olacağını, tek yönlü gidiş-geliş işaretlerine uyulması gerektiğini belirterek "Fuar alanına girişlerde ve her stantta el antiseptiği olacak. Gün içinde fuar alanından çıkış yapan kişi sayısı kadar kişinin giriş yapmasına izin verilecek. Fuar alanına giriş yapan katılımcı, fuar alanı görevlileri ve ziyaretçilerin ateşinin ölçülmesine yönelik tedbirlerimiz de hazır. Bu fuar, Uşak'ın böyle zorlu bir dönemde dahi üreticisine sahip çıktığının göstergesi olacak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.