Uşak’a 48 milyon liralık yatırım daha

Uşak’a 48 milyon liralık yatırım daha

İnşasına başlanan tesisler arasında 2 gölet ve sulaması ile 1 de taşkın koruma projesi de bulunuyor

Orman ve Su İşler Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Uşak’ta 48 milyon liralık 5 tesisin daha yatırımın temelini attı. Valilik Meydanında düzenlenen temel atma törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yanısıra Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Milletvekilleri, DSİ Genel Müdürü Murat Acu ile kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yetkilileri de katıldı.

Uşak’a 6 milyar liralık yatırım yaptık

Hükümet olarak Uşak’a son 15 yılda 6 milyar liralık yatırım yaptıklarını bu rakamın 790 milyon liralık kısmını ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın gerçekleştirdiğini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Uşak şehir merkezine yıllık 6,4 milyon m3 içme suyu sağladık. 17 Baraj ve 12 Gölet inşa ettik. 2 Baraj ve 4 Gölet inşaat safhasındadır. 101.980 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 85 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 46 derenin ıslahını tamamladık” dedi.

Eroğlu bakanlık olarak Uşak’ta 68 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını, 2 şehir, 4 bal ormanı ile 14 mesire alanını vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi. Yatırımlara verdiği destekten ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a teşekkür eden Eroğlu vatandaşa hizmete durmadan devam edeceklerini söyledi.

Uşak Valisi Salim Demir’in ardından kürsüye gelen DSİ Genel Müdürü Murat Acu ise inşaat safhasındaki 2 adet içme; kullanma ve sanayi suyu temin tesisi bittikten sonra Uşak’a 4 milyon m3 içme suyu sağlanacağını söyledi. Acu “ İnşası süren 2 baraj ve 4 gölette 4,5 milyon m3 su biriktireceğiz. 5 sulama tesisi ile 4.680 dekar arazi sulamaya açılacak,  inşaat safhasında ki 2 dere ıslahı ile de 2 ilçeyi taşkın zararlarından korunmuş olacağız” dedi.

Uşak Organize Sanayi Bölgesine Kocadere ve Uzundere Barajlarından sanayi suyu temin etmek için iletim hattı çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Acu Dikendere ve Zep Barajları’nda süren çalışmalar tamamlandığında Uşak şehir merkezine yılda toplam 15 milyon m3 içme suyu sağlanacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından ise aralarında Uşak Merkez Sorkun Göleti ve Sulaması ile Uşak Eşme Ağabey Göleti ve Sulaması ve Uşak Eşme Elvan dere ve Serinlikuyu dere ıslahlarının 1. Kısım işlerinin de bulunduğu 48 milyon liralık 5 tesisin temeli atıldı.

Temeli atılacak tesislerin;

  • 2 adedi Gölet ve Sulaması,

  • 1 adedi Taşkın Koruma Tesisi,

  • 1 adedi OGM tesisidir.

48.000.000 TL’ye mal olacak tesislerle;

  • 920 dekar tarım arazisi sulanacak,

  • 989.000 m3 su depolama,

  • 1 ilçe, 400 dekar arazi taşkınlardan korunacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.