Uşak'ta hedef kaliteli üretim

Uşak'ta hedef kaliteli üretim

Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Kahraman, kaliteli ve rekabet edebilecek ürünler yetiştirilmesi gerektiğini belirterek “Uşak bu konuda kendisine hedef belirledi” dedi.

GL Platform Fuarcılık'ın düzenlediği Uşak 3. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı 24-27 Ağustos tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açacak. Fuarda çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikleri, yem sektöründeki gelişmeler görücüye çıkacak. Uşak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Kahraman, fuarın üreticilerin buluşma noktası haline geldiğine dikkat çekerek, “Tarımsal teknoloji üreten firmalarla çiftçimizi buluşturmak hem çiftçilerin taleplerine göre teknolojilerin geliştirilmesi hem de gelişmiş teknolojiye çiftçinin ulaşabilmesinin kolaylaştırılmasıyla Uşak  tarımına katkı sunmayı amaçladık” diye konuştu.
235 bin hektar işlenen tarım alana sahip Uşak'ın 125 bin büyükbaş ve 450 bin küçükbaş hayvan varlığı ve 45 bin tarım üreticisiyle 1.8 milyar gayri safi hasıla üreten önemli bir tarım kenti olduğunu ifade eden Kahraman, “Hedefimiz tarımsal alanda en üst seviyelere çıkmak. Ancak sadece üretmek yeterli değil önemli olan kaliteli ve rekabetedebilecek ürünler yetiştirmektir. Kaliteli ve pazar değeri yüksek ürünler yetiştirmek de teknolojiyle mümkün. Biz bunun için çiftçimizin hep yanındayız” dedi.
Geçen yıl fuarı 30 bin kişinin ziyaret ettiğini, bu yıl ise daha büyük bir katılım beklediklerini söyleyen Kahraman, “Uşak, büyük şehirlerin ortasında, adeta merkez bir  şehir konumunda ve  hitap ettiği üretici kitlesi oldukça ciddi bir boyutta. Bu bağlamda ilimizin jeopolitik önemiyle, üreticileriyle teknoloji üretenlere ciddi miktarda katkı sunacağını düşünüyorum. Fuarın zamanlamasının da tam üreticinin hasadını bitirip yeni ekim öncesine denk gelmesi nedeniyle hem tohum tedarikinde hem de alet makine tedarikinde uygun bir döneme geliyor. Bunun için ilimiz için faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

erkan-kahraman2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.